Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati görevden alınacak iddiası! Yerine Mehmet Şimşek mi gelecek?

Türkiye'de 2020 yılında Berat Albayrak'ın istifa etmesiyle başlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşanan görev değişimlerinin son halkası Nureddin Nebati oldu. Nebati'nin 3 Aralık'ta getirildiği görevden alınacağı yerine Mehmet Şimşek'in geleceği iddia edildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın 2020 yılında görevden sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmesinin ardından geçen 2 yıllık süreçte göreve 2 farklı isim geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan bayrak değişimi olacağı iddiası Türkiye'nin gündemine oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın 2020 yılında görevden sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmesinin ardından geçen 2 yıllık süreçte göreve 2 farklı isim geldi. Berat Albayrak'ın istifa kararından sonra Hazine ve Maliye Baknalığı görevine Lütfi Elvan geldi. Lütfi Elvan'ın görevde geçen 2 yılın ardından istifa kararı almasının ardından göreve Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati geldi. 3 Aralık 2021'de görevi devralan Nebati'nin görevde 3 ayı dolduktan sonra görevden alınacağı iddiası Ankara kulislerine bomba gibi düştü.

 

"NEBATİ GİDİYOR MEHMET ŞİMŞEK GELİYOR" İDDİASI

Nureddin Yerine gelecek ismin ise 2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı görevini icra eden Mehmet Şimşek'in geleceği iddia edildi. Gazeteci Erdal Sağlam Ankara kulislerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin görevden alınacağı ve yerine eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in getirileceğini öne sürdü. Mehmet Şimşek'e yakın isimler, Cumhuriyet gazetesine söz konusu iddialar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlam, söz konusu iddiasıyla ilgili olarak "Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'de bayağı bir telaş var. Hesaplar da onu gösteriyor. İki gündür kulislerde bir laf dolaşıyor. Nureddin Nebati'nin gidip Mehmet Şimşek'in geleceği söyleniyor... Mehmet Şimşek istemiyor ama zorluyorlar bakan olması için yorumları da var." dedi.

 

Cumhuriyet gazetesine konuşan Mehmet Şimşek'e yakın bir kaynak şunları söyledi: Bunlar tamamen dedikodudan ibaret. Mehmet Bey, Doha, Londra, New York ve Paris merkezli uluslararası fon ve yatırım bankalarını yönetiyor. Dolayısıyla çok yoğun, gündeminde siyaset yok." dedi. "Mehmet Şimşek'in bakanlık teklifine cevabı ne olur" sorusuna ise aynı kaynak kesin bir dille 'Hayır' cevabı verdi. Şimşek'e yakın isim; "Bakanın zaten kendi işleri var. Dedikodu kelimesi burada çok önemli çünkü birileri sürekli bir şeyler uyduruyor. Kendi programı zaten yeterince dolu" dedi.