27 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 129,8 milyar liralık iç borçlanma!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 129,8 milyar liralık iç borçlanma!

Mayıs-temmuz dönemine ilişkin 141,2 milyar liralık iç borca karşılık Hazine ve Maliye Bakanlığı 129,8 milyar lira iç borçlanmaya gidecek.



Hazine ve Maliye Bakanlığı, Nisan-Haziran döneminde 129,8 milyar lira iç borçlanmaya gidecek. Bakanlık tarafından mayıs-temmuz döneminin  iç borçlanma stratejisi açıklandı.  Hazine 141,2 milyar lira olan iç borca karşılık, 129,8 milyar liralık iç borçlanma gerçekleştirecek. Bu dönemde dış borçlanma yapılmayacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın mayıs-temmuz dönemi iç borçlanma stratejisinde, mayıs ayında 55,1 milyar lira iç borç servisine karşılık 44 milyar liralık, haziranda 31,5 milyar liralık iç borç servisine karşılık 33,8 milyar liralık, temmuzda da 54,6 milyar liralık iç borç servisine karşılık 52 milyar liralık iç borçlanma yapılması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ndan 129,8 milyar liralık iç borçlanma!

Mayıs ayındaki iç borçlanmanın 18,7 milyar lirası piyasadan, 23,4 milyar lirası doğrudan satışlardan, 1,9 milyar lirası kamu satışlarından, 30,1 milyar lirası piyasadan, 1,7 milyar lirası doğrudan satışlardan, 2 milyar lirası ise kamu satışları, Temmuz ayında iç borçlanmanın 48,9 milyar TL'sini piyasadan, 1 milyar TL'sini doğrudan satıştan ve 2,1 milyar TL'sini halka satışlardan oluşması beklenmektedir.

Bu dönemde dış borçlanma olmayacak. Bu süreçte 22 tahvil ihalesi düzenlenerek, 4 kira sertifikasının ve 1 altın tahvilinin direkt satışı yapılacak. Mayısta 1 tahvil değişim ihalesi gerçekleşecek.

Mayıs ayında 58,8 milyar lira, haziran ayında 42,5 milyar lira, temmuz ayında ise  57,7 milyar lira ödeme yapılacak. Yapılan ödemelerden 17,8 milyar liralık kısmı  dış borç servisinden oluşacak.

Hazine 8.72 milyar TL borçlandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön