07 / 05 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığından rekor sayıda personel alımı! Detaylar ve şartlar bu haberde!

Hazine ve Maliye Bakanlığından rekor sayıda personel alımı! Detaylar ve şartlar bu haberde!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 350 memur alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık ayrıca, deprem felaketi nedeniyle memur alımı başvuru süresi uzatıldığı bildirdi. İşte detaylar...



HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Bakanlığın memur alımına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımız tarafından 18-19 Mart 2023 tarihlerinde yapılacağı ilan edilen Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Daha önce 17 Şubat 2023’de sona ereceği duyurulan giriş sınavına ilişkin son başvuru süresi, 31 Mart 2023 Cuma günü saat 17.30’da bitecek şekilde uzatılmıştır.

Yazılı sınav tarihi, Bakanlığın internet sitesinde http://www.hmb.gov.tr daha sonra duyurulacaktır. Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur”

Hazine ve Maliye Bakanlığından rekor sayıda personel alımı! Detaylar ve şartlar bu haberde!

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Yasasının 48’inci maddesindeki şartlar aranıyor. Söz konusu şartlar şu şekilde:

Vergi Müfettiş Yardımcısı alımında adaylarda 2021 veya 2022 yılı KPSS P17, KPSS P18, KPSS P22, KPSS P27, KPSS P28, KPSS P47, KPSS P48 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan ve üzeri almak gerekiyor.

Başvuracak adayların 1 Ocak 2023 tarihi ile 35 yaşını doldurmamış olması yani 01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olmak gerekiyor.

Adayların lisans eğitim veren üniversitelerin Siyasi Bilgiler, Hukuk, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği olan bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. 

İŞKUR herkesin beklediği müjdeyi verdi! Kadınlara her ay 7 bin TL destek! Acilen başvurunuzu yapın!

İŞKUR’dan arka arkaya müjde bombardımanı! Tamı tamına 22 bin personel alınacak! Acilen başvurunuzu yapın!

İŞKUR’dan iş arayan kişilere müjde! Güvenlik görevlisi alımı yapılacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!


Geri Dön