09 / 05 / 2024

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam enflasyon verilerine göre yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.



Ahaber'de yer alan detaylara göre, TÜİK enflasyon rakamları (TEFE-TÜFE) için geri sayım start aldı. Son olarak mayıs ayına dair rakamları duyuran TÜİK önümüzdeki günlerde haziran ayı yönelik verileri kamuoyuyla paylaşacak. 

HAZİRAN 2023 ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gözler Emekli ve memur maaşlarını etkileyecek TÜİK haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Özellikle memur ve emekli maaşları için büyük bir dikkatle takip edilen enflasyon rakamlar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyon verilerini her ayın 3'ünde açıklıyor. Haziran ayı enflasyon oranlarının da 3 Temmuz'da belli olması bekleniyor.

2023 HAZİRAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE KADAR OLDU?

Merkez Bankası, Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni açıkladı. Geçtiğimiz ay yüzde 2,49 olan haziran ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,81'e ulaştı.

Cari sene sonu TÜFE'deki artış beklentisi de yüzde 38,55 olarak gerçekleşti. TÜFE'de artış beklentileri 12 ay sonrası için yüzde 29,84'ten 30,65'e çıkarken, 24 ay sonrası için yüzde 17,74'ten 18,12'ye ulaştı.

2023 MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI 

TÜİK, Mayıs 2023 dönemine dair enflasyon verilerini belli oldu. Bu kapsamda; tüketici enflasyonuna işaret eden tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,04, bir önceki senenin aralık ayına göre yüzde 15,26, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 39,59 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 63,72 olarak kaydedildi.

Temmuz zamlı memur maaşları kaç TL olacak? Hemşire, polis, öğretmen maaşları bir bir hesaplandı! Son dakika rakamlar! 

BİM, A101, Migros, Carrefoursa kurbanlık fiyatları belli oldu! Küçükbaş, büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar?

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?


Geri Dön