25 / 07 / 2024

Haziran ayında yabancıya konut satışı artacak!

Haziran ayında yabancıya konut satışı artacak!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkan Vekili Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş "Yabancıya mülk satışı, özellikle Nisan- Mayıs dönemi ile birlikte yükselişe geçti ancak asıl yükseliş Haziran ayında olacak" dedi.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Son dönemde gerileyen yabancıya mülk satışı, özellikle nisan-mayıs dönemi ile birlikte yükselişe geçti ancak asıl yükseliş için gözler haziran ayına çevrildi. 


Rusya ve Ukrayna turizm pazarındaki hareketlenme emlak sektörünü de olumlu yönde etkiledi. Son dönemde önemli ölçüde gerileyen yabancıya mülk satışı istatistikleri özellikle nisan mayıs dönemi ile birlikte yükselişe geçerken. Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkan Vekili Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş. asıl yükselişin haziran ayı sonunda gözlemleneceğini kaydetti. 


RAKAMLAR YÜKSELİYOR


Turizm alanındaki yükselişin birçok sektörü doğrudan ya da dolaylı olarak etkilediğini vurgulayan Deniz Karataş, "Rusya bizim için çok önemli bir pazar. Birçok Rus dostumuz özellikle Antalya'da emlak sektörüne yatırım yapıyor. İki ülke arasındaki gerginlikler bu yatırımları durdurmuş, hatta yabancılar evlerinin, arazilerini satmaya başlamıştı. Bu süreç geride kaldı" dedi. 


SÜRECİ İNCELEDİK


Sadece Rusya değil. Ukrayna ile gelişen ilişkilerin de emlak sektörüne olumlu yansıdığım belirten Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Karataş, şöyle devam etti: "Kimlikle giriş uygulaması özellikle Antalya'da ciddi bir hareket yaratacaktır Biz bu sureci sektör olarak inceledik ve bu donemde yabancıya konut satışının yüzde 30 artacağım düşünüyoruz. Bu sektör için önemli bir rakam." 


Hürriyet Akdeniz


Geri Dön