25 / 07 / 2024

nisan ayı yabancıya konut satışı 2017

nisan ayı yabancıya konut satışı 2017

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkan Vekili Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş "Yabancıya mülk satışı, özellikle Nisan- Mayıs dönemi ile birlikte yükselişe geçti ancak asıl yükseliş Haziran ayında olacak" dedi.

2024 Nisan'da yabancıya gayrimenkul satışından 452 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye 2024 yılının Nisan ayında toplam 1.3 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi  olduğu belirtilirken, bunun 452 milyon dolarlık kısmı yabancıya gayrimenkul satışından geldi. 

Ev sahibi olan Türklerin sayısı düşüyor, yabancıya konut satışı artıyor!

Temmuz ayında kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılması halinde konut krizinin daha da derinleşmesi bekleniyor. Türklerin yıllar içinde ve sahipliği oranı düşerken, yabancıya konut satışı kat kat arttı. Peki konut krizinin bir nedeni de, vatandaşlık için yapılan satışlar mı?

Ham çelik üretimi nisan ayında senelik oranda arttı!

Türkiye'nin ham çelik üretimi, nisan ayında geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,4 artış ile 2,8 milyon tona kadar yükselmiş oldu. Türkiye'nin ham çelik üretimi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre artış yaşadı.

İkinci el araç fiyatları arttı mı? Nisan ayı verileri belli oldu...

Nisan ayının ikinci el ilan verilerine dayanarak hazırlanan analizi paylaşıldı. İlan fiyatları baz alınarak oluşturulan verilerde aylık fiyat endeksi kapsamında, nisan ayında ilan sayıları yükseldi ve ikinci el araç fiyatlarında yalnızca yüzde 0,50 puanlık artış yaşandı.

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

Toyota Corolla'dan yenilenen nisan ayı fiyat listesi!

Toyota’nın popüler modeli Corolla nisan ayına zam ile giriş yaptı. Buna göre, nisan ayının başlaması ile beraber otomobil piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Toyota, Corolla serisine uyguladığı fiyat güncellemesi ile dikkatleri de üzerine çekmeyi başardı.

Memur maaşları erken mi yatacak? Nisan ayı memur maaşları ne zaman ödenecek? Memurlar şimdi bakın! 

Milyonlarca memurun bayram öncesinde maaş beklentisi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Peki memur maaşları erken mi yatacak? Nisan ayı memur maaşları ne zaman ödenecek? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı konut satış istatistiklerini dün resmen açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü.

Konut Fiyat Endeksi nisan ayında yüzde 4,7 arttı!

Fiyat Endeksi, nisan ayında aylık yüzde 4,7 artış yaşanırken, yıllıkta yüzde 121,3 artış meydana geldi. İşte detaylar!

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

Türkiye'de kurulan şirket sayısı, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 19 oranında azaldı. Nisan’da 9 bin 174 şirket kurulurken, kapanan şirket sayısı da yüzde 1,9 gerileyerek 1423'e düştü.

nisan ayı yabancıya konut satışı 2017 Haberi

nisan ayı yabancıya konut satışı 2017

Son dönemde gerileyen yabancıya mülk satışı, özellikle nisan-mayıs dönemi ile birlikte yükselişe geçti ancak asıl yükseliş için gözler haziran ayına çevrildi. 


Rusya ve Ukrayna turizm pazarındaki hareketlenme emlak sektörünü de olumlu yönde etkiledi. Son dönemde önemli ölçüde gerileyen yabancıya mülk satışı istatistikleri özellikle nisan mayıs dönemi ile birlikte yükselişe geçerken. Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkan Vekili Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş. asıl yükselişin haziran ayı sonunda gözlemleneceğini kaydetti. 


RAKAMLAR YÜKSELİYOR


Turizm alanındaki yükselişin birçok sektörü doğrudan ya da dolaylı olarak etkilediğini vurgulayan Deniz Karataş, "Rusya bizim için çok önemli bir pazar. Birçok Rus dostumuz özellikle Antalya'da emlak sektörüne yatırım yapıyor. İki ülke arasındaki gerginlikler bu yatırımları durdurmuş, hatta yabancılar evlerinin, arazilerini satmaya başlamıştı. Bu süreç geride kaldı" dedi. 


SÜRECİ İNCELEDİK


Sadece Rusya...