29 / 04 / 2024

Her kente özel teşvik gerekiyor!

Her kente özel teşvik gerekiyor!

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan, "Bölgesel ve sektörel teşvik olmasını savunuyoruz. Bölgesel ve sektörel teşviklere önem verilmelidir" dedi. Harun Karacan aynı zamanda Eskişehir Ticaret Odası Başkanlığı görevini de sürdürüyor...




Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı da olan Karacan, ETO Yunus Emre Toplantı Salonu'nda düzenlediği toplantıda 2009 yılından bugüne kadar ETO Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. 


Karacan, bir gazetecinin "Teşvikleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konuda beklentileriniz nasıl?" sorusu üzerine, şunları söyledi: 


"Bölgesel ve sektörel teşvik olmasını savunuyoruz. Afyonkarahisar'a ya da Kütahya'ya verdiğiniz bir teşvik Eskişehir'e uymayabilir. Bölgesel ve sektörel teşviklere önem verilmelidir. Eskişehir, bugün birinci bölgede. Eskişehir'deki bir sektör için dördüncü bölgedeki teşvik de verilmelidir. Onun için birinci dışındaki bir teşvik bölgesinden olması mümkün değil. Sektörel olarak bazen dördüncü bölgedeki teşvikten yararlanmalıdır. Bazı sektörlere destek verilmelidir. Her kentin kendine göre gelişmesi gereken sektörleri vardı. Buralarda özel teşvikler gerekiyor." 


AA


Geri Dön