04 / 05 / 2024

Bakan Kurum açıkladı: Her şehre özel konutlar inşa edilecek!

Bakan Kurum açıkladı: Her şehre özel konutlar inşa edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca her kente özel konutlar inşa edeceklerini söyledi.



Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; Kahramanmaraş´ta 6 Şubat tarihinde yaşanana depremlerden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte harekete geçerek, hasar tespit çalışmaları başlattı. 

Bakan Kurum açıkladı: Her şehre özel konutlar inşa edilecek!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Bakan Murat Kurum, ovalardan dağlara doğru yerleşimi önceleyen bir amaçla yeni yerleşim alanları tespit etmek için depremden etkilenen bölgelere havadan ve karadan incelemeler yaptı. Afetzedeler için ovalardan dağlara yerleşim modelinin belirlenmesinde yapılan koordinasyon toplantılarında öncelikle 11 şehirde yerel yöneticiler ve STK´larla bir araya gelinerek yeni kentlerin kültürel, demografik, sosyolojik, coğrafi hassasiyetleri de dikkate alındı. Sahada zemin etüt çalışmaları belirlenen bölgelerin konut yapımına uygunluğu için zemin etüt, jeolojik etüt ve mikro bölgeleme çalışmaları da yapılmaya başlandı. Tüm kesimlerle gerçekleştirilen görüşmeler sonrası şehrin ihtiyaçlarını kapsayan master planlar da hazırlanmaya başlandı.


Geri Dön