03 / 05 / 2024

Her şehirde en az bir millet bahçesi olacak!

Her şehirde en az bir millet bahçesi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "81 ilimizde en az bir millet bahçesi hedefiyle kişi başı yeşil alan miktarını 2023 yılında 15 metrekareye çıkarmak suretiyle 'gönül belediyeciliği' esasıyla, tevazu içinde valilerimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla çalışıyoruz" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Burdur Valisi Hasan Şıldak'la bir süre görüşmesinin ardından, il koordinasyon toplantısına katıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday tanıtım toplantısında 11 maddelik seçim manifestosu yayımladığını hatırlatan Kurum, manifestoda yer alan projeler çerçevesinde illeri ziyaret ettiklerini aktardı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, bugüne kadar 35 ilde 67 ziyarette bulunduklarını ifade etti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Hazırladığımız eylem planı çerçevesinde şehirlerimizin kalitesini ve yaşam seviyesini yukarıya çıkarmak, istihdamı artırmak, kentsel dönüşümü yatay mimariye uygun biçimde yapmak. 81 ilimizde en az bir millet bahçesi hedefiyle kişi başı yeşil alan miktarını 2023 yılında 15 metrekareye çıkarmak suretiyle 'gönül belediyeciliği' esasıyla, tevazu içinde valilerimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla çalışıyoruz." 

Yatay mimariye vurgu yaptı

Kurum, Burdur'un geleceğine ilişkin birçok projeyi toplantıda görüştüklerini söyledi. Kurum, şunları söyledi; 

"Yatay mimariyle buradaki yerel mimariyi yansıtacak, şehir yaşamına örnek bir kentsel dönüşüm projesini merkezdeki Bozkurt Mahallesi'nde başlatıyoruz. 100 bin metrekarelik alanda yaklaşık 655 konut, karakol, kütüphane ve çevre düzenlemesini içeren projede 324 hak sahibimiz var. Buranın ihalesini yaptık, en kısa zamanda kentsel dönüşüm projesini manifesto çerçevesinde gerçekleştirmiş olacağız. Diğer bir kentsel dönüşüm projesi de kentin girişinde Burdur'a yakışmayan hem deprem hem de mal güvenliğini riski taşıyan Necatibey Mahallesi, Manastır bölgesi diye ifade edilen 159 bin metrekarelik alanda 555 konut gerçekleştirmek üzere örnek bir proje yapacağız. Bu projeler kapsamında Burdur'un eski mimarisinden örneklerin yansıtıldığı 2019 yılı içinde ihalesini gerçekleştirerek hak sahiplerine teslim etmek suretiyle bu kentsel dönüşümü de yapmış olacağız."

Burdur Gölü özel koruma alanı

Kurum, Burdur Gölü etrafında özel çevre koruma bölgesi ilan edecekleri projeye ilişkin de bilgi verdi .Kurum, "Yürüyüş, bisiklet yolları, dinlenme alanları, Burdur'un turizm ve istihdamını artıracak birçok ögeyi içinde barındıran projeyi de yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kurum, Burdur Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaatının tamamlandığını ifade ederek, tesise işletme izni verdiklerini ve Burdur'un artık katı atık düzenleme tesisine sahip olduğunu aktardı.

Bakan Kurum, İnsuyu Mağarası'na yönelik bir projenin de ilk etabı olan çevre düzenlemesi ve mağaranın içindeki düzenlemeleri bitirdiklerine işaret ederek, projenin ikinci etabı olan yürüyüş ve dinlenme alanlarını da yapacaklarını bildirdi.

İkinci Millet Bahçesi Salda'ya

Bakan Kurum, Burdur'a ikinci millet bahçesini de Salda Gölü etrafında yapacaklarını söyleyerek açıkladıkları projeler kapsamında Burdur'un yaşam kalitesinin üst seviyelere çıkacağını belirtti.

Murat Kurum: 52 Millet Bahçesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz!
 


Geri Dön