29 / 04 / 2024

Her üniversiteye cami inşa edilecek!

Her üniversiteye cami inşa edilecek!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye'de 80'i aşkın üniversitede cami inşaatlarının sürdüğünü belirtti ve gençleri manevi olarak tatmin etmek istediklerini kaydetti. Görmez, 80 üniversitede cami inşaatının devam ettiğini söyledi...



Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye'de 80'i aşkın üniversitede cami inşaatlarının sürdüğünü belirtti ve gençleri manevi olarak tatmin etmek istediklerini kaydetti Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez, yaptığı açıklamada her kente üniversite hedefinin ardından şimdi de her üniversiteye bir cami hedefi doğrultusunda çalıştıklarını ifade etti. Görmez, 80 üniversitede cami inşaatının devam ettiğini belirterek 20 milyon genci hedefe koyduklarını kaydetti. 


Üniversite gençliğinin camilerle buluşmasını önemsediklerini vurgulayan Görmez, "Türkiye'de yaklaşık 20 milyon genç var. Bu gençlerimize ulaşmak istiyoruz. Şehirlerdeki üniversite camilerini önemsiyoruz. Bu camilerde gençlerle iletişim kuracak din görevlileri hizmet verecek. Onların manevi yönden gelişmesini, camilerden istifade etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 


Cami yaşam alanı Camileri kadınların, gençlerin ve engellilerin rahatlıkla ulaşabileceği mekânlar haline dönüştürmek istediklerine dikkati çeken Görmez, "Camilerin, milletimizin Müslüman kimliğini keşfedeceği, ruhlarında cami sevgisini yaşayabilecekleri mekânlar olmasını istiyoruz" dedi. 


'3. Dünyalı duygulara sesleniliyor' 

DİYANET İşleri Başkanı Görmez'in sözlerini değerlendiren Tunceli Üniversitesi'nde görev yapan Sosyolog Yavuz Çobanoğlu şöyle konuştu: "Etrafımdaki bazı gençler, kendilerini 'dindar' olarak sunuyorlar, bunun gerekliliklerini de (yine şeklen) yerine getirdiklerini beyan ediyorlar ama kopya çekmeyi veya torpille bir iş sahibi olmayı "kul hakkı yemek' olarak görmüyorlar. Yalan söylemenin 'beş büyük günah'tan biri olduğunu ciddiye aldıklarını da sanmıyorum. Kısacası, günümüz dindar gençliği, gençliğin diğer kesimleri ne kadar pragmatist ise. o kadar pragmatistler. Erdoğan örnek olmaktan ziyade, bu kesimin 3. Dünyalı duygularına sesleniyor. Kanımca bu 'Dünya liderliği", 'biz de yapabiliriz' söylemleri bu gençleri etkiliyor." 


Birgün Gazetesi


Geri Dön