15 / 05 / 2024

Her üniversiteye cami

Her üniversiteye cami

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye'de 80'i aşkın üniversitede cami inşaatlarının sürdüğünü belirtti ve gençleri manevi olarak tatmin etmek istediklerini kaydetti. Görmez, 80 üniversitede cami inşaatının devam ettiğini söyledi...

Bursa Büyükbalıklı'ya meydan ve cami!

Bütünşehir sınırları içerisindeki tüm bölgelerin her türlü eksiğini gideren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Büyükbalıklı'ya meydan ve cami kazandırıyor.

Altındağ'da her yıl bir cami yapılıyor!

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki:"Hemen hemen her yıl bir cami inşa ediyoruz. 2016'da 3 cami inşa ettik. 2017'de mahalle camisi projelerimiz bittiğinde toplam 15 cami inşa etmiş olacağız"

Şahinbey Kavşak Cami açıldı!

Her mahalleye sosyal tesis ve cami yaptıran Şahinbey Belediyesi, yeni mahallelerinden olan Kavşak Mahallesi’ne yeni bir cami yaptırdı.

Eskişehirli kadınlardan cami inşaatına destek!

Eskişehir’in 75. Yıl mahallesinde 12 yıldır tamamlanamayan cami için her cuma günü bir araya gelen kadınlar, yaptıkları gözlemeleri satıp inşaatın tamamlanması için destek olmaya çalışıyor.

İlkadım'a Selçuklu mimarisine uygun cami yapılıyor!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yapımına başladığımız Selçuklu mimarisine uygun Cami ve Külliyemizin her bir köşesi özel ve örnek olacak" dedi. İşte çalışmaların ayrıntıları...

Kocatepe Cami yenilenecek!

Her gün binlerce kişiyi ağırlayan Kocatepe Cami'nde büyük bir değişim yaşanacak. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan bir proje ile caminin daha kullanışlı hale getirilebilmesi için yoğun bir şekilde çalışılacak.

Aksaray Topakkaya'da Selçuklu mimarisinde cami yapılıyor!

Aksaray’ın Topakkaya Belde Belediyesi tarafından 100 yıl ileriye dönük Selçuklu mimarisinde cami yaptırılıyor. Başkan Akbulut, “Camimiz 1960 yılında yapılmış bir camimiz. Biz her zaman buraya bir eser yapana dua edip yad ettik" dedi.

Dumlupınar Üniversitesi Çinili Cami'yi yenileyecek!

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Ressam Ahmet Yakupoğlu tarafından yaptırıldıktan sonra üniversiteye bağışlanan Çinili Cami 'nin onarılarak yenilenmesi için proje hazırlandığını bildirdi.

Kütahya Koyuncuoğlu Cami'nin inşaatına yeniden başlandı!

Nurullah Koyuncuoğlu kendi adını taşıyacak Kütahya Koyuncuoğlu Cami için düğmeye basarken yapımını başlattığı depreme dayanıklı 800 kişilik caminin inşaatı her geçen gün yükseliyor.

Piyalepaşa Cami önündeki bostanda inşaai faaliyetler duracak!

Koruma Kurulu, Mimar Sinan tarafından inşa edilen Büyük Piyalepaşa Cami’nin önünde bulunan bostandaki kalıntıların tarihi değeri tespit edilinceye kadar, bu alanda yürütülecek her türlü inşaai faaliyetin durdurulmasına karar verdi.

Marmaraereğlisi'nde yeni cami için temel atıldı!

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Kamaradere Mahallesi'ye yapılacak olan Hz. Ömer Cami'nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan başkan, camiler konusunda her zaman hassas olduklarını ve yardımcı olacaklarını belirtti.

Ordu Gürgentepe cami projesi hazır!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yeni projelerle değişimi her noktada ortaya koymaya devam ediyor. Gürgentepe Merkez Cami Tasarım Projesini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, projeyi kısa bir süre sonra ihaleye çıkarıyor.

İsmet Yıldırım: Projelere Cami'de konulmalı!

Bin konutluk her projeye cami bulunması zorunluluğu getirilmesi gerektiğini belirten Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Projelere nasıl ki okul konuluyorsa, cami de konulmalı" dedi.

Her üniversiteye cami Haberi

Her üniversiteye cami

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye'de 80'i aşkın üniversitede cami inşaatlarının sürdüğünü belirtti ve gençleri manevi olarak tatmin etmek istediklerini kaydetti Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez, yaptığı açıklamada her kente üniversite hedefinin ardından şimdi de her üniversiteye bir cami hedefi doğrultusunda çalıştıklarını ifade etti. Görmez, 80 üniversitede cami inşaatının devam ettiğini belirterek 20 milyon genci hedefe koyduklarını kaydetti. 


Üniversite gençliğinin camilerle buluşmasını önemsediklerini vurgulayan Görmez, "Türkiye'de yaklaşık 20 milyon genç var. Bu gençlerimize ulaşmak istiyoruz. Şehirlerdeki üniversite camilerini önemsiyoruz. Bu camilerde gençlerle iletişim kuracak din görevlileri hizmet verecek. Onların manevi yönden gelişmesini, camilerden istifade etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 


Cami yaşam alanı Camileri kadınların, gençlerin ve engellilerin rahatlıkla ulaşabileceği mekânlar haline dönüştürmek istediklerine dikkati çeken Görmez, "Camilerin, milletimizin Müslüman kimliğini keşfedeceği, ruhlarında cami...