27 / 04 / 2024

Dumlupınar Üniversitesi Çinili Cami'yi yenileyecek!

Dumlupınar Üniversitesi Çinili Cami'yi yenileyecek!

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Ressam Ahmet Yakupoğlu tarafından yaptırıldıktan sonra üniversiteye bağışlanan Çinili Cami 'nin onarılarak yenilenmesi için proje hazırlandığını bildirdi.



Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Ressam Ahmet Yakupoğlu tarafından yaptırıldıktan sonra üniversiteye bağışlanan kentin simgelerinden olan Çinili Cami 'nin onarılarak yenilenmesi için proje hazırlandığını bildirdi.


Gören, yaptığı açıklamada, Çinili Cami'nin Ressam Ahmet Yakupoğlu'nun önemli bir hatırası ve kentin simgelerinden olduğuna işaret ederek, bu kapsamda hazırlanan yenileme projesine yakında başlanacağını ifade etti.


Proje ile caminin ve çevresinin yenilenerek güzelleştirileceğini dile getiren Gören, "Projemiz çok kısa zamanda başlayacaktır. Yönetimimiz tarafından onaylanan projemiz ile cami dış su yalıtımı, tuvaletlerinin tamiri ve fayanslarının yenilenmesi, çevre tretuvar traventen, mermer işlerinin yenilenmesi, engelli rampası, çevre düzenlemesi kapsamında ahşap pergolesi, aydınlatma ve peyzaj işleri, iç tezyinatı yapılacaktır. Çinili Cami, Kütahya'mızın diğer önemli tarihi camileri gibi ilgi odağı olacak ve çok sayıda yerli ve yabancı turist burayı ziyaret edecektir" diye konuştu.


Gören, üniversitenin Yapı ve Teknik İşler Daire Başkanlığı teknik elemanlarının da Çinili Cami'de incelemelerde bulunduğunu sözlerine ekledi.


Radikal


Geri Dön