02 / 05 / 2024

Her yeni daire zeytin fidanına dönüşecek!

Her yeni daire zeytin fidanına dönüşecek!

Karşıyaka Belediyesi, yeşil alan oranını artırmak adına yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilçe genelinde faaliyet gösteren inşaat firmalarının da desteğiyle başlattığı ‘Kentsel Dönüşüm Ormanı’ projesinde imzalar atıldı. 



Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan protokole göre, inşaat firmaları, ilçede yaptıkları her yeni daire başına, belediyeye en az iki zeytin fidanı bağışlayacak.  Toplanacak fidanlar, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki 100 dönümlük alana dikilecek. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Kentsel Dönüşüm Ormanı’nda yetişecek zeytinler de Karşıyaka Üretici Kadın Kooperatifi tarafından toplanıp işlenerek, üretime dönüştürülecek.

Projeye ilişkin protokol, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği Başkanı Zeki Yüksel ile Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Niyazi Gültekin arasında imzalandı.

Başkan Akpınar “İlçemizdeki müteahhitlerimizle birlikte örnek bir projeyi başlatıyoruz. Kentsel Dönüşüm Ormanımız ile Karşıyakamızı daha yeşil bir görünüme kavuşturacağız. Zeytin berekettir, barış ve sağlıktır. Biz de bu güzelliği ilçemizde yaşatmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir Karşıyaka bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye açıklama yaptı. 


Geri Dön