17 / 05 / 2024

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili vuran asrın depremleri sonrası Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da yaşayanlar da da büyük tedirginlik baş gösterirken, megakentin en güvenli ilçeleri de peş peşe açıklandı.



Birçok uzman tarafından vaktinin yaklaştığı vurgulanan 7,5 büyüklüğündeki depremle birlikte İstanbullu vatandaşlar, evlerinden taşınmaya başladı.

 Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Şehirdeki binaların yüzde 25'nin riskli olduğunu belirten yetkililer, muhtemel bir depremde çok acı bir tablo yaşanacağının altını çizerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri de teyakkuza geçti. Yaşadıkları binaların riskli olduğunu düşünerek, belediyeye başvuranların sayısı ise 100 bini aşarken, analiz eden ekipler, çalışmalarına hız verirken; Kahramanmaraş depremi sonrası 80 bin başvuru yapıldığı öğrenildi.

Bununla da yetinmeyen pek çok kişi, daha güvenli olduğu belirtilen ilçelere taşınmaya başlarken, İstanbul içi göç hareketliliği de adeta zirve yaptı.

TRT Haber’in haberine göre, şehirde emlakçılara başvuranların önceliği bina kalitesi ve güvenilirliği olurken, taşınacak olanlar,  zemin açısından riskli olan ve eski yapıların bulunduğu bölgelerde daha yoğun göç ediyor.

İŞTE İSTANBUL’DAKİ EN GÜVENLİ İLÇELER

Güvenli olduğu söylenen ilçe ve semtlerin başında Başakşehir Kayaşehir Arnavutköy, Ümraniye Ataşehir geliyor.

RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

İstanbul’da deprem riski olduğu düşünülen bölgeler ise Fatih Bağcılar Avcılar, Esenyurt Bakırköy Esenler Bahçelievler olarak sıralanıyor.


Geri Dön