30 / 04 / 2024

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili vuran asrın depremleri sonrası Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da yaşayanlar da da büyük tedirginlik baş gösterirken, megakentin en güvenli ilçeleri de peş peşe açıklandı.



Türkiye’yi kahreden ve 11 ilde büyük can ve mal kayıplarına neden olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli deprem afetinden sonra beklenen İstanbul depremi nedeniyle bu şehirde vatandaşlar da büyük endişe içinde.

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

İstanbul’da yaşayan vatandaşların birçoğu depremin ardından daha güvenli bölgelere göç ederken, kalanlar ise hangi ilçelerin daha güvenli olduğunu araştırmaya başladı. Peki İstanbul’un en güvenli ilçeleri hangileri?

İstanbul’da 7,5 büyüklüğünde yaşanması muhtemel olduğu söylenen deprem, megakent sakinlerinin adeta kimyasını bozdu. Yüzbinlerce kişi Kahramanmaraş’ta yaşanan felaketin ardından, güvenli olmadığını düşündükleri binaları terk ederken, kalanlar ise sürekli olarak hangi ilçelerin daha güvenli olduğunu araştırmaya başladı.

Beklenen Marmara depreminde evlerinin yıkılmasından endişe eden İstanbullular hem içi hem de şehir dışına göç ederken, emlak fiyatlarında da hareketlenmeler yaşanıyor. Peki,  yapılan araştırmalar neticesinde, megakent İstanbul’un en çok hangi ilçeler güvenli, hangileri riskli ve en fazla talep hangi semtlere?


Geri Dön