28 / 04 / 2024

Herkes İOS 17'yi beklerken ara sürüm geliyor

Herkes İOS 17'yi beklerken ara sürüm geliyor

Teknoloji devi Apple'ın kendi tasarladığı İOS işletim sisteminin en yeni güncel versiyonu 17'ci sürümü beklenirken, Apple beklentilerin aksine hareket ederek ''16.5.1'' olarak ara bir sürüm piyasaya süreceği öğrenildi.



Apple, mobil cihazlar ve tabletlerinde kullandığı, kendi işletim sistemi İOS muntazam olarak yeni sürümleri ile kullanıcılara iletiliyor. Bütün Apple kullanıcıları İOS 17 sürümünü beklerken şirket beklentinin aksine hareket etti

Apple WWDC Konferansı etkinliğini geride bıraktığımız hafta yaptı. Etkinlikte birçok yeni Apple işletim sistemi versiyonu birlikte iOS 17 de tanıtıldı. Aradan geçen zamansa iOS 17 Beta kullanıcıların beğenisine sunuldu. Fakat Apple tam kapsamlı iOS 17 sürümünü piyasaya çıkarmadan önce araya bir sürüm daha gelecek gibi duruyor. İşte gelmesi öngörülen iOS 16.5.1 hakkında ayrıntılar.

Herkes İOS 17 yi beklerken ara sürüm geliyor

Biz 17’yi konuşurken Apple iOS 16.5.1 sürümünü hazırlıyor!

Küçük güncellemeler olan iOS 16.5.1 gibi sürümler yeni fonksiyonlar yerine hata düzeltmeleri, kararlılık iyileştirmeleri ve emniyet yamalarına odaklanır. Apple, Lightning – USB 3 Kamera Adaptörü’nün iOS 16.5 üstünde çalışmaması problemini iOS 16.6 beta sürümünde halletti. Bu sebeple, iOS 16.5.1’de de benzer bir düzeltmenin gelmesi olasıdır.

WWDC’de geçen hafta ilan edilen iOS 17’nin ilk beta sürümü, bu sene içinde iPhone XS ve daha yeni modeller için tüm kullanıcılara açık olarak piyasaya çıkaracak. Bu güncelleme, iPhone’un yatay halde şarj olurken Bekleme moduna geçebilmesi, etkileşimli Ana Ekran widget’ları, geliştirilmiş otomatik düzeltme, Journal uygulaması ve daha birçok yeni fonksiyon barındıracak. Apple tarihinde ilk defa geliştirici betaları, Apple Developer program aboneliği olmadan senelik 99 ABD Doları karşılığında sunuluyor.

Herkes İOS 17'yi beklerken ara sürüm geliyor


Geri Dön