04 / 05 / 2024

Herkes merakla bekliyordu! Sonunda kırmızı ete indirim geldi

Herkes merakla bekliyordu! Sonunda kırmızı ete indirim geldi

2023'te de çıkışı devam eden et fiyatları Ramazan ayında da devam etti. Bu artıştan sonra, beklenen indirim nihayet gerçekleşti ve et ücretleri 199 TL'ye üştü. Bu durumda kuşbaşı ve kıyma ücretlerinde düşme görüldü.



Et ve Süt Kurumu (ESK), et ücretlerini indirmeye yönelik önlemler almaya sürdürüyor ve son dönemlerde marketlerde ve kasaplarda ücreti süratle çıkan et ürünlerinin ücretleri, yapılan ayarlamalarla düşmeye başladı.

İNDİRİM HABERİNİN MÜJDESİ VERİLDİ

Türkiye'de meydana gelen enflasyon ve hayat pahalılığının akabinden, Ramazan ayında et ücretlerinde hissedilir derecede yükselişler yaşandığı hatırlatıldı ve etiketlerde her hafta değişiklikler olurken, kuşbaşı et ve kıyma ücretlerine indirim yapılacağı ilan edildi.

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan, düşük maliyetli et satışları için gerekenlerin yapılmayı devam ettiğini söyledi ve indirimler uygulanmaya başlandı.

Herkes merakla bekliyordu! Sonunda kırmızı ete indirim geldi

Ankara Gıda ve gereksinim Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER)'nde faaliyet gösteren marketlerde, bu hafta itibari ile karkas et gereksiniminin karşılanacağı söylendi. Ücretler dengelenene kadar önlemlerin devam edeceği söylendi. İstanbul'da da benzer bir sistemin uygulandığına işaret edildi.

AÇIKLAMA GERÇEKLEŞTİ

Ankara'da 500'den çok mağazada hizmet veen  Ankara  PERDER, et ücretlerindeki yükselişe karşı yapılan yeni düzenleme ile daha uygun ücretlerde et satışları gerçekleştireceğini söyleyerek, Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan bir açıklama yaptı. Gülhan, İstanbul'da yapılan müdahalenin isabetli olduğunu söyleyerek, alım gücü düşük vatandaşlara katkı sağlamak ve et ücretlerini dengelemek açısından önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Herkes merakla bekliyordu! Sonunda kırmızı ete indirim geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön