28 / 04 / 2024

Kırmızı ete şok zam! En ucuz etin kilosu kaç para oldu?

Kırmızı ete şok zam! En ucuz etin kilosu kaç para oldu?

Sürekli artın fiyatlar nedeniyle vatandaşın artık yavaş yavaş sadece adını duyduğu kırmızı ete yılbaşından bu yana bir haftada üç kez gelen zamlarla en ucuz etin kilosu 200 liranın üstüne çıktı.



Kırmızı et fiyatlarında yaşanan zamlarla, en ucuz etin fiyatı 200 TL’yi aştı. Konuya ilişkin konuşan İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Tüfekçi, bu ay içinde karkas et ihtalatına başlanacağını duyurdu..

 Kırmızı ete şok zam! En ucuz etin kilosu kaç para oldu?

Yeni yılın ilk günlerinde yapılan zamlarla en düşük etin kilogram fiyatı 200 liranın üstüne çıktı. 2023 senisinin ilk haftasında ete üç kez zam gelirken, İstanbul’daki kasaplarda kıyma 200, kuşbaşı 220, kuzu kemikli et ise 315 TL’ye yükseldi.

Ekonomi gazetesinden Mehmet Hanefi Gelel’e konuşan İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, son bir ayda et fiyatlarına yüzde 30 zam geldiğini söyledi. Et fiyatının sadece yılbaşının ilk haftasında yüzde 15 zamlandığını belirten Tüfekçi, İstanbul’da kuzu karkas et fiyatının 135 ile 140 liraya dayandığı bilgisini verdi.

Dana karkas fiyatının 130 liraya dayandığını ve zamların devam ettiğini söyleyen Tüfekçi, gelen son zamlarla beraber kuzu eti toptan satış fiyatının 105 liradan 140 TL’ye, dana etinin ise 98 liradan 130 TL’ye yükseldiğini bildirdi.


Geri Dön