05 / 05 / 2024

Herkesin gözünden kaçan asgari ücrete ek zam detayı! 2022 Temmuz'da asgari ücret beklentisi ve hesabı kaç para oldu?

Herkesin gözünden kaçan asgari ücrete ek zam detayı! 2022 Temmuz'da asgari ücret beklentisi ve hesabı kaç para oldu?

Asgari ücrete ek zam gelecek mi sorusu gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı Temmuz'da yapılacak düzenlemeleri işaret etmesi asgari ücrete yapılacak zammın kaç lira oalcağını merak ettirdi.



Asgari ücrete ek zam hükümetin üst düzey yetkili ağızlarından yapılan açıklamalara bakılırsa "ek zam" olarak değil enflasyondaki artışa bakılarak kısmi bir düzenleme yapılacak. Ekonomistler ise yüksek enflasyonun frenlenmediği bir ortamda asgari ücrete ek zam yapılmasının yine de soruna çare olamayacağını ifade ediyor.

AÇLIK SINIRI 5 BİN 263 LİRA

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “açlık-yoksulluk” araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 5 bin 263 lira, yoksulluk sınırı ise 14 bin 534 lira oldu. 4 bin 253 lira olan asgari ücret; açlık sınırının 1010 lira, yoksulluk sınırının 10 bin 281 lira gerisine düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön