03 / 05 / 2024

Hermes'in, İstanbul mağazası açıldı!

Hermes'in, İstanbul mağazası açıldı!

Dünyanın en prestijli markalarından Hermes'in, İstanbul mağazası dün açıldı



Mağaza açılmadan içine girdik, Hermes ailesinin 6. kuşak üyesi, markanın Başkan Yardımcısı Guillaume de Seynes ile konuştuk... Birkin model çantadan İstanbul'a 5-6 adet getirdiklerini açıklayan Seynes, Türklerin markayı çok iyi bildiğini söyledi

Dünyanın en prestijli markalarından, Fransız Hermes'in Türkiye'deki ilk mağazası dün İstanbul'da, Abdi İpekçi Caddesi'nde açıldı.

Mağazanın açılışı  için İstanbul'a gelen dağıtımdan sorumlu başkan yardımcısı Beatriz Gonzalez-Cristobal ve ailenin altıncı kuşak üyesi başkan yardımcısı Guillaume de Seynes ile konuştuk...

Ne zaman karar verdiniz  Türkiye'ye mağaza açmaya?

Aslında 5 senedir İstanbul'a gelip gidiyoruz. Doğru yerde açmak için bekledik sanırım. Ve şimdiki noktanın markamızın kimliğine uyan çok doğru bir adres olduğunu düşünüyoruz.

Türk pazarı için ne düşünüyorsunuz?

Avrupa'da ve New York'taki mağazalarımızdan alışveriş yapan pek çok Türk müşterimiz vardı zaten. Türkler markayı çok iyi biliyor. Türk pazarının çok iyi gideceğine inanıyoruz.

Hermes niye efsane?

Markamızı özel kılan "En iyi malzemeyi, en mükemmel el işçiliğiyle sunmamız". Buna tasarımı da ekleyin... Büyükbabam "Lüks bir obje, tamir edilebilir objedir" derdi... O obje yıllar boyunca sizinle olur. 20-30 yıl kullanımdan sonra bile ürünü tamir edip yenileriz.

Çantalarınızı almak isteyenlerin bir yıla yakın sıra beklemesinin nedeni ne?

Üretim kapasitemiz gelen talebi karşılayamayınca ister istemez bekleme listeleri oluşuyor. En iyi kalitedeki deriyi, en usta işçilikle birleştirdiğimiz için bu da zaman alıyor. Çantalarımızın dışı kadar içleri de çok özel.

Ekonomik krizde bütün dünyada büyümeye, mağaza açmaya devam ediyorsunuz... Bu ekonomik krizle çabuk tüketilen lüksün popülerliği bitti, geri gelmeyecek. "Bling Bling lüks" diye adlandırılan gösteriş lüksü bitti. Her sezon 3-4 çanta alıp 4'ncü ay başka çantanın peşinde koşulmayacak. Gerçek kalite önemli olacak. Markamızda da bu değerler öne çıktığı için büyüyoruz.

Peki mağazadaki bu çantayı alamaz mıyım ?

Açılış için 5 ya da 6 Hermes Birkin getirdik ama bunlar modeli ve renkleri görmeniz için. Çanta siparişle mağazaya gönderiliyor. Sadece bu model için usta sayımızı artırdık.

Birkin hikâyesi  gerçekten bir uçak yolculuğuyla mı  başladı?

Evet. Kuzenim Jean-Louis Dumas, Jane Birkin ile uçakta yan yana geliyor. Kuzenim, Birkin'in çantasını beğenmeyince Birkin, Hermes Kelly modeline sahip olduğunu ama o çantanın da çok kullanışlı olmadığını söylüyor. Kuzenim Hermes'in başında olduğunu söyleyince Birkin çok utanıyor ama kullanışlı bir çantanın nasıl olması gerektiğini anlatıyor ve bu model doğuyor.
HaberTürk/Uğur Soysal

 


Geri Dön