21 / 07 / 2024

''Hey Siri'' devri son buluyor!

''Hey Siri'' devri son buluyor!

Apple, dijital asistanı Siri'nin uyandırma komutu olan "Hey Siri" komutunda değişikliğe giderek tek kelimeye indiriyor.




Apple, komut değişikliğinin nedenine ilişkin bir açıklama yapmadı. Ancak, tahminler vurgular gösteriyor. Çünkü "Hey" kelimesi İngilizce konuşulan her ülkede aynı şekilde söylenemez. Ancak yapay zekanın söylediklerini anlaması giderek zorlaşıyor.

Dijital asistanlar için tek bir kelimeyi anlamak kolaydır, ancak birçok dile uyum sağlamak zordur. Bloomberg, bu küçük değişiklik için Siri'nin altında yatan yapay zeka algoritmalarının yeniden yazılması gerektiğini bildiriyor.

Apple'ın ayrıca Siri'yi üçüncü taraf uygulamalar ve servislerle daha uyumlu hale getirdiği söyleniyor. "Siri" komutları, uygulama geliştiricilerin hayatını kolaylaştırdı. Sonuç olarak, iddia doğruluk oranı oldukça yüksektir.

 Hey Siri devri son buluyor!

Siri nedir?

Siri, Apple'ın iOS, watchOS, macOS ve tvOS işletim sistemlerinde yerleşik olarak bulunan kişisel asistandır. iOS 5 ve üzeri sürümlere sahip iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarda kullanılabilen iOS 8.3 güncellemesi ile Türkçe dil desteği sağlandı. İlk olarak iOS cihazlarda kullanılabilir, daha sonra Apple TV, Mac ve Apple Watch'a eklendi.

Siri Yardımcısı. iPhone, iPad, Mac, Apple Watch veya Asistanınız her zaman tüm Apple cihazlarınızda komutlarınızı bekliyor. Türkçe dil desteği ve özellikleri onu en iyi kişisel asistan yapıyor. 

Siri, iOS 11 güncellemesi ile robotik sesini kaybederek, konuştuğunuzda sanki bir insanla konuşuyormuşsunuz hissi uyandırıyor. Doğal dilinin yanı sıra çok daha akıllı bir asistan oluyor, kullanıcıları daha iyi anlıyor ve her zaman yanlarında olduklarını hissettiriyor Türkçe konuşabiliyor ve söylenenleri anlayabiliyor. Bazen esprileri ve esprileriyle bizi şaşırtıyor.

Vatan Bilgisayar'dan 5.999 TL'ye laptop! 7 Kasım 2022 fiyat listesi...
Hepsiburada'dan Şahane Kasım'a özel laptoplar satışta! 7 Kasım 2022 fiyat listesi...
Efsane Kasım Vatan Bilgisayar'da! Xiaomi Redmi 10C 7 Kasım 2022 fiyat listesi!

Geri Dön