21 / 06 / 2024

Hiç evi olmayana 500 bin TL konut desteği! 2024 yılı konut desteği nasıl, nereden alınır?

Hiç evi olmayana 500 bin TL konut desteği! 2024 yılı konut desteği nasıl, nereden alınır?

Dar gelirli aileler için çalışmalarını sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hiç evi olmayan vatandaşlara 500 bin TL'ye kadar konut desteği sağlıyor. Peki 2024 yılı konut desteği nasıl, nereden alınır?



Dar gelirli vatandaşlar için çalışmalarını son sürat sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konut sahibi olmak ya da var olan evini onarmak isteyen vatandaşlara farklı tutarda destek ödemesi veriyor.

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan bu destek ödemeleri 35 bin Türk Lirası'ndan başlıyor ve 500 bin Türk Lirası'na kadar çıkıyor. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu ödemelerinden yararlanmak için hangi şartların sağlanması gerekiyor? İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konut desteği ödemeleri ile merak edilen detaylar...

Verdiği desteklerle dar gelirli vatandaşların yüzünü güldüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hiç evi olmayan ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara konut desteği sağlıyor. Söz konusu bu destek konutlarını onarmak isteyenlere de ödeniyor.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan söz konusu bu destek paketi, konut alacaklarına büyük olanaklar sunuyor. Söz konusu paket kapsamında, konut almak isteyenlere 500 bin Türk Lirası'na kadar karşılıksız destek verilirken, konutlarını onarmak isteyenlere de 35 bin Türk Lirası, 70 bin Türk Lirası, 100 bin Türk Lirası ve 300 bin Türk Lirası tutarlarında ödeme yapılıyor. 

Hiç evi olmayana 500 bin TL konut desteği! 2024 yılı konut desteği nasıl, nereden alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 'Barınma yardımları' kapsamında bulunan ve 500 bin Türk Lirası'na ulaşan konut desteğini alabilmek için şu şartlar aranıyor:

- En az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim bölgesinde fiilen yaşayan,

- 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu olmayan

- Nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası olmayan.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA KONUT DESTEĞİ MÜJDESİ

Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başka bir sosyal yardım programı da eşi vefat etmiş kadınlara verilen konut desteği. Bunun için söz konusu kişinin 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip olması ve 3294 sayılı kanun kapsamına girmesi şartları aranıyor. Şartları sağlamış olan vatandaşlara, hane başına 500 bin Türk Lirası olacak şekilde destek ödemesi sağlanıyor.

EV TAMİR VE ONARIM DESTEĞİ MAYIS 2024

Pek çok yurttaşın gündeminde yer alan konut desteğinin dışında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev onarımları için de şu destekleri sağlıyor:

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla;

- Basit ev onarımlarında 35 bin Türk Lirası'na kadar

- Orta düzey ev onarımlarında 70 bin Türk Lirası'na kadar

- Kapsamlı ev onarımlarında 100 bin Türk Lirası'na kadar

- Prefabrik ev yapımlarında 300 bin Türk Lirası'na kadar

- Betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500 Türk Lirası'na kadar ödeme yapılıyor. 

Gerekli şartları taşıyan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvurarak söz konusu yardımlardan faydalabiliyor. Başvuru yapan ve başvuruları onaylanmış olan kişilerin, basit veya orta düzey ev onarımı için aldıkları desteği 6 aya kadar harcaması gerekli. 

 

Yastık altında 2 bin TL'si olana TOKİ'den konut müjdesi! Aylık 7 bin TL taksitle!

Kamu bankasından emeklilere 12 bin TL müjdesi! Ziraat Bankası promosyon 2024 başvuru! Ziraat Bankası emekli promosyon...

KİPTAŞ'tan İstanbul'a 2 yeni proje daha geliyor! Çalışmalar resmen başladı!


Geri Dön