17 / 06 / 2024

Hilton Gaziantep'e otel yapacak

Hilton Gaziantep'e otel yapacak

Güneydoğu bölgesinin sanayi ve ticaret başkenti Gaziantep, turizm sektöründe de yatırım atağını sürdürüyor



Zengin turizm potansiyeli, canlı ekonomisi ve Orta doğu ülkelerine yakınlığı dolayısıyla turizm yatırımcılarının dikkatini çeken Gaziantep'te, 3 bin olan yatak sayısı hız kazanan turizm yatırımları sonucunda son iki yılda 5 bini aştı. 33 milyon avroluk Dedeman Gaziantep Hotel&Convention Center'in ardından Hilton'un da aralarında bulunduğu uluslararası zincirler kentte yeni oteller yapacak.

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, Anadolu'nun ilk yerleşim alanlarından birisi olan Gaziantep'te kültür ve inanç turizminin yanı sıra ticaret, kongre ve sağlık turizminin büyük gelişme gösterdiğini söyledi. Efiloğlu, şu anda devam eden turizm yatırımları olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"2 yıl önce 3 bin civarında yatak kapasitemiz vardı, bugün 5 binin üzerine çıktı. Devam eden yatırımlar ile 2010 yılı başında 6 bini bulur. Yeni yatırım talepleri var. Bizim, bununla ilgili altyapı oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Hem GAP Eylem Planı hem de Teşvik Yasası kapsamında arazi üretmeye çalışıyoruz, şu anda 171 dönüm tespit ettik, Milli Emlak'tan bu kamu arazilerinin tahsisini istedik."

"YAZ DÖNEMİNDE DOLULUK YÜZDE 40'TAN YÜZDE 70'LERE ÇIKTI"

Günü birlik tesislerde çok büyük artış olduğunu, alışverişe canlılık geldiğini belirten Salih Efiloğlu, "Yaz döneminde geçen sene doluluğumuz yüzde 40'taydı, bu bizim için hezimetti, bu dönemde ise yatak kapasitesi yüzde 100 artmasına rağmen doluluk yüzde 70" dedi.

Gaziantep'in bölgenin cazibe merkezine dönüştüğünü ifade eden Efiloğlu, şöyle konuştu: "Şu anda 5 yıldızlı dört tane otel var. Nova Hotel ve İbis Hotel bitmek üzere, Hilton da yeni bir yer buldu, uluslararası başka bir zincir de bizden belge aldı. Gaziantep gibi 1,5 milyon nüfuslu bir şehirde 3 bin yataktan bahsetmek çok komik, ama yatırım taleplerinin sürüyor olması burada turizmi ayağı yere basan bir sektör haline getirdi. Ticaret ve sanayinin yanında turizm ayağı oluştu. Özel sektör sağlık turizminde büyük atılım gösterdi, ticaret ve sanayi odaları kongre ve fuar turizmini başlattı. Müze ziyaretleri yüzde 200 arttı. Güzel gelişmeler oluyor."

"TEŞVİK ÇOK İYİ OLDU"

Efiloğlu, turizmdeki bu hızlı büyümenin sıkıntılarını önlemek için bir dizi önlemler paketi hazırladıklarını, kentin kültürel değerlerinin korunması ve turizme kazandırılması, sağlık ve ticaret turizmi olarak belirledikleri vizyon
doğrultusunda çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

20 bin yatağa ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Efiloğlu, "Doğru yatırım ve etkin tanıtım önemli. Gaziantep'te doğru yatırımlar yapılıyor. Gaziantep, bölgede bir mihenk taşı. Doğal ve tarihi zenginliği, kültürel dokusunun yanında insanı bu işi sahipleniyor. Parasal sıkıntımız yok. Projekolik olduk. Teşvik de çok iyi oldu, yatırımcını arazi sorunu çözüldü" dedi. Efiloğlu, Gaziantep'te hizmet sektöründe istihdamın 5 bini aştığını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön