29 / 04 / 2024

Hilton markalı konaklama merkezleri 30'a varacak!

Hilton markalı konaklama merkezleri 30'a varacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hilton'un 55 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye'de yeni yatırımlarla büyüyeceğini söyledi



Günay, “Yurtdışında ilk otelini İstanbul'da açan otele şehir uğurlu geldi. Hilton dünyada en yaygın zincirlerden biri oldu. Türkiye'de 10 oteli var. 5 yıl içinde Hilton markasını taşıyan konaklama merkezlerinin sayısı 30'a varacak” dedi.


KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'da 55'inci yılını kutlayan Hilton Oteli'nin kendi kuşağı açısından özel bir anlamı bulunduğunu söylerken, yeni yatırımların da haberini verdi. İstanbul'un Hilton'un dünyaya açılan ilk penceresi olduğunu hatırlatan Günay, “İstanbul, otel için uğurlu geldi. Hilton dünyada en yaygın zincirlerden biri oldu. Türkiye'de 10 oteli var. 10 yeni otel daha açacak. Beş yıl içinde Hilton markasını taşıyan konaklama merkezlerinin sayısı 30'a varacak” dedi.

30 milyon turist gelecek
Günay, birçok eski filme, kültür ve sanat programına ev sahipliği yapan İstanbul Hilton'un kendi kuşağı için özel bir anlam taşıdığını ve önemli bir marka olduğunu da vurgulayarak, dünyada yaygın bir zincire haline geldiğine işaret etti. Günay, Hilton'un Türkiye'de ulaşacağı otel rakamının ülkede turizmin gelişimini gösterdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Türkiye, geçen yılı 27 milyon yabancı ziyaretçiyle kapattı. Bu yıl da 30 milyon yabancı ziyaretçi bekleniyor. Türkiye, dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi. Bu rakamlarla Türkiye kararlı bir turizm merkezine dönüştüğünü bir kez daha dünyaya duyurmuş olacak.”

Önemli ülkelerden biri
Hilton Worldwide CEO'su Christopher Nassetta da, Türkiye'nin Hilton bünyesindeki en önemli ülkelerinden biri olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Türkiye'de 10 otel ve üç markayla bulunuyoruz. Genişleme planlarımızın olduğu ülkelerden biri. Hilton'un yurtdışına açıldığı ilk ülkelerden biri Türkiye. Hilton'un kurucusu Conrad Hilton, 55 yıl önce bu otelin kurulmasında bizzat rol aldı. Bu sayede Hilton'u dünyaya açacak, dünyayı da İstanbul'a getirecekti. Otel, 1955'ten beri tarihi pek çok olaya tanıklık yaptı. Yüzlerce yabancı ve dünya çapında bilinen konuğu ağırlamaya devam ediyor.”

Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan ise, 65 yıl önce Hilton'un kurucusu Conrad Hilton'un ABD dışında otel kurmak için keşif gezisine çıktığını ve İstanbul'u ilk otelini kuracağı şehirlerden biri olarak belirlediğini anlatarak, şunları söyledi: “Hilton, İstanbul'da açıldıktan sonra pek çok ilke imza attı”.

Türkiye'de turizmin gelişmesine öncülük etti

TÜRKİYE'de turizmin her geçen yıl geliştiğine dikkat çeken Armin Zerunyan, şunları konuştu: “55 yılda Türkiye de turizm alanında ciddi gelişmeler oldu. Az sayıda turist sayısı 2009'da 26-27 milyona çıktı. Türkiye, dünyada en çok turist çeken ülkelerden biri oldu. İstanbul da 7.5 milyonla en fazla ziyaretçi çeken şehirler arasında girdi. Bu yıl 30 milyon ziyaretçi hedefleniyor. Hilton olarak turizm hedeflerine ulaşmada elimizden geleni yapıp, öncü rol oynadık.”

Ali Durmaz'ın hayalini Hilton gerçekleştirdi

HİLTON'un Bursa'daki yatırımcısı Durmazlar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, yapımı devam eden otelin kendileri için taşıdığı önemi şöyle anlattı: “Durmazlar Makine'nin 1956'ta şimdi üzerinde Hilton Oteli'nin yükseldiği arazide, binada işe başladı. Babamız Ali Durmaz'ın, o günlerde kurduğu otel hayalini bugün önemli bir markayla hayata geçirmenin gururunu taşıyoruz.”

55'inci yıl anısına üç boyutlu Hilton maketi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hilton Worlwide Başkanı Christopher J. Nasetta, Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan'a üç boyutlu Hilton İstanbul maketi şeklinde plaket verdi. 55'inci yıldönümü nedeniyle Hilton İstanbul'un girişinde meraklıları için Rahmi Koç Müzesi'nden 5 klasik otomobil sergilenirken, lobide de açıldığından bu yana otelde kullanılan eşyalar ve fotoğrafların yer aldığı bir sergi açıldı. Kutlama gecesinde Hilton İstanbul'un mekan olarak kullanıldığı filmlerden görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterimi de yapıldı. Geceye, katılan isimler arasında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, işadamı Şarık Tara, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da yer aldı.

Yatırımcıyı belirlerken manevi değerlere de bakıyor

HİLTON Worldwide CEO'su Christopher Nassetta, Türkiye'deki yapım halindeki otelleri gezme planı kapsamında Bursa'da çift markayla otel yatırımı yapan Durmazlar'ı ziyaret etti. Nassetta, Türkiye'deki 2011'de açılması planlanan 5 yıldızlı Hilton Bursa Convention Center & Spa ve 3 yıldızlı Hampton by Hilton'un şantiyesini gezmek için Bursa'ya kısa bir ziyaret yaptı. Nassetta, şunları söyledi: “Türkiye'deki ilk çift markalı yatırımımızı Durmazlar Makine'ye emanet ettik. Hilton yatırım kriterleri sadece bölge, şehir, çalışma ve yatırım alanı, gelişmişlik gibi bilinen kalemleri içermiyor. Yatırım konusunda işbirliği yapılacak kuruluşları belirlerken manevi değerlere de çok önem veriyoruz. Durmaz Ailesi'nin bir baba vasiyetini yerine getirmesi bizi çok etkiledi.”
Hürriyet/Hanife Baş


Geri Dön