03 / 05 / 2024

Hilton, Türkiye’deki ilk Hampton’ı Ordu’ya kurdu!

 Hilton, Türkiye’deki ilk Hampton’ı Ordu’ya kurdu!

Ordu’da otomotiv ve inşaat sektöründe fâaliyet gösteren Ateş Şirketler Grubunun yaklaşık 8 milyon liralık yatırımıyla kurulan Hampton by Hilton Ordu’nun açılışını yaptı.



Ordu’da otomotiv ve inşaat sektöründe fâaliyet gösteren Ateş Şirketler Grubunun yaklaşık 8 milyon liralık yatırımıyla kurulan Hampton by Hilton Ordu’nun Genel Müdürü Uğur Can, Hampton markasının Avrupa’ya açılması kararının ardından Türkiye’de de yatırım yapılacağı haberi alınınca hızlı hareket ettiklerini söylüyor ve ekliyor: “Bu markayı buraya getirmek yatırımcı başarısıdır. Hızlı davrandık ve marka bizim oldu.


Türkiye’de açılan ilk Hampton markası olmanın kendilerini önce marka bilinirliği konusunda çalışmaya yönelttiğini aktaran Uğur Can, Türkiye’de sekiz şehirde daha Hampton oteli açılacağını ve böylece marka algılamasında daha rahat edeceklerini belirtiyor. Bu anlamda öncelikle promosyon çalışmaları yapıp misafir sayısını 12 ay seviyede tutmaya çalışmışlar. Tanıtım çalışmalarının karşılığı bu yaz alınmış. Öyle ki otele, çok sayıda Arap ve kısmen Yunan turist gelmiş. Konaklama sürelerine de olum¬lu yansıyan bu gelişme ortalama bir buçuk gece olan süreyi iki gecenin üzerine çıkarmış.


Havaalanı konukları artırır


Kentte spor tesislerinin artması, yayla turizminin gelişmesi yurtiçi konaklama sayısını etkileyen diğer faktörler olmuş. Ayrıca devlet tiyatrolan ile Mart ayında yapılan anlaşma ile farklı şehirlerden gelen tiyatro ve bale grupları Hampton by Hilton otelinde kalıyorlar. Bu anlaşma otelin yaz sezonu bittikten sonra konaklama sayısının düşmemesi için yapılmış.


Bölgeye yapılacak havaalanı ile otele daha fazla ve farklı ülkelerden turist çekebileceklerini söyleyen Can, öncelikle acente ve tur operatörlerinin kente getirerek turist sayısını artırmak hedefinde olduklarını belirtiyor. Yine de şu an ki konaklama sürelerinin iyi olduğunu dile getiren Can, iki gece olan konaklama sürelerinin seneye üç - dört katına çıkmasını bekliyor.


Hampton by Hilton 77 oda ve 154 yatak kapasiteli. Çalışanlar konusunda bölgedeki üniversite ve turizm otelcilik okulları ile beraber hareket ettiklerini söy¬leyen Uğur Can, açılıştan beri neredeyse hiç değişmeyen bir kadroları olduğunun da altını çiziyor.


Milliyet



Geri Dön