03 / 05 / 2024

Hindistan Başbakanı'ndan 50 milyon konutluk davet!

Hindistan Başbakanı'ndan 50 milyon konutluk davet!

Hindistan Başbakanı Shri Narendra Modi yaptığı açıklamada "Türk müteahhitleriyle daha fazla çalışmak istiyoruz" dedi.




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hindistan ziyaretinde öne çıkan konulardan birisi de ekonomi oldu.  2022’ye kadar 50 milyon konut yapacaklarını dile getiren Hindistan Başbakanı Shri Narendra Modi, "Türk müteahhitleriyle daha fazla çalışmak istiyoruz" dedi.





SİZDE TEKNOLOJİ VAR BİZDE İNŞAAT, ENERJİ VE TURİZM


Hindistan’ın dünyanın en hızla büyüyen serbest piyasa ekonomisi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta bilişim ve bilgi teknolojileri olmak üzere yüksek teknoloji içeren sektörlerde Hindistan ile geniş işbirliği fırsatı bulunduğunu dile getirerek, Hindistan’ın tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini söyledi.. Erdoğan ayrıca, müteahhitlik, enerji ve turizm sektörlerinde işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.


MÜTEAHHİTLERE ÇAĞRI


Türk müteahhitlik sektörünün küresel başarılara imza attığını söyleyen Hindistan Başbakanı Modi, ülkenin bağımsızlığının 150’nci yılına denk gelen 2022’de, 50 milyon konut inşa etmek istediklerini, bu çerçevede Türk müteahhitlik sektörü ile daha fazla çalışmak istediklerini dile getirdi. 



100 akıllı şehir projesinde yer almaya hazırız


Türkiye’nin son yıllarda yaptığı mega projelerde Türk firmalarının imzası bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu projelerin başarıyla hayata geçirilmesinde önemli rol oynayan şirketlerin imkan tanındığı takdirde aynı gayreti Hindistan’da da göstereceklerini ifade etti. Erdoğan, “Özellikle Hindistan’daki 100 Akıllı Şehir Projesi’nde Türk müteahhitlik firmalarının yer almaya hazır olduklarını da burada müjdelemek isterim” dedi.



Yeni Şafak


Geri Dön