02 / 05 / 2024

Hindistan'daki Babri Camisi'nin arazi davasında son durum!

Hindistan'daki Babri Camisi'nin arazi davasında son durum!

Yıkılan Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 senedir yasal olarak mücadele veren Tüm Hindistan Babri Camisi Eylem Komitesinin (AIBMAC), enkazının kendilerine verilmesi için dava açacağını belirtti...



Yıkılan Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 senedir yasal olarak mücadele veren Tüm Hindistan Babri Camisi Eylem Komitesinin (AIBMAC), enkazının kendilerine verilmesi için dava açacağı açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Komitenin avukatı Zafaryab Jilani, ülkedeki sokağa çıkma yasağı bittikten sonra konuyla ilgili talebin mahkemeye taşınacağını belirtti. 

199'de yıkılan caminin enkazının, cami gibi kutsal olduğuna dikkat çeken Jilani, kendilerine verilmesi gerektiğini ve Hinduların bir işine yaramayacağını dile getirdi. 

Jilani, enkazın nerede ve nasıl kullanılacağına daha sonra karar verileceğini dile getirdi. 

Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 yıldır yasal olarak mücadele eden komite, caminin enkazının kendilerine verilmesi için dava açacak.

- Yüksek Mahkemenin kararı

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında devam eden Babri Camisi arazisine ilişkin davayı, 9 Kasım 2019'da sonuçlandırarak Hindular lehine karar almıştı.

Kararda, arazinin tapınak inşası için mütevelli heyetine verileceği, Müslümanlara da Ayodhya'da 2 hektarlık arazi tahsis edileceği belirtilmişti. 

Hint Ulema Cemiyeti'nden Babri Camisi kararına itiraz!


Geri Dön