27 / 04 / 2024

Hindistan’da bina çöktü 11 kişi yaşamını yitirdi!

Hindistan’da bina çöktü 11 kişi yaşamını yitirdi!

Hindistan’ın Gujarat eyaleti Vadadora şehrinde üç katlı bir binanın çökmesi sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 4’ü ağır 6 kişi ise yaralandı. Çökmeden hemen sonra kurtarma ekipleri ve itfaiyeciler olay yerine gönderildi...





Hindistan’ın Gujarat eyaleti Vadadora şehrinde üç katlı bir binanın çökmesi sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 4’ü ağır 6 kişi ise yaralandı.


Çökmeden hemen sonra kurtarma ekipleri ve itfaiyeciler olay yerine gönderildi. Enkaz kaldırma çalışmalarına devam eden yetkililer, 40’tan fazla kişinin göçük altında kalmış olabileceğinden endişe ediyor. Dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda ilk önce 14 daireden oluşan 3 katlı bir bina büyük gürültü ile çöktü. Ardından yanındaki boş binada çökme meydana geldi. Vadodara kentinden bürokrat Manish Dubey, “Olay Sabah 4.30 sularında meydana geldi. Ne yazık ki ilk çöken binada enkaz altında kalan insanlar var.” dedi. Dubey, çöken binada 14 dairenin bulunduğunu hatırlatarak, kaç kişinin enkaz altında kaldığını kestirmenin zor olduğunu söyledi. Dubey, “Tahminimize göre 40-50 kişi hâlâ enkaz altında. Kurtarma operasyonu devam ediyor.” ifadelerini kullandı. Bina sakinlerinin daha önce binanın oturmaya elverişli olmadığıyla ilgili yetkililere şikâyette bulundukları fakat uyarılarının dikkate alınmadığını söyledikleri öğrenildi. Hindistan’da sık sık yaşanan benzer bina göçükleri ülkede inşaat işlerindeki kontrollerin ve bina kalitelerinin çok düşük olduğu tartışmalarını ön plana çıkarıyor. Bu arada Brezilya’nın Sao Paulo kentinde bir ticari binanın çökmesi sonucu en az 6 kişi öldü, 19 kişi yaralı olarak kurtarıldı. İnşaat halindeki binanın enkazı altında kalanların inşaat işçileri olduğu bildirildi. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön