09 / 05 / 2024

Hintli milyarder Gautam Adani'nin serveti eriyor! Şirketleri yüzde 30 değer kaybetti!

Hintli milyarder Gautam Adani'nin serveti eriyor! Şirketleri yüzde 30 değer kaybetti!

Asya'nın en zengin insanı Hintli milyarder Gautam Adani'nin serveti eriyor. Adani'ye karşı çeşitli iddiaların yer aldığı raporun ardından Adani şirketlerinde yüzde 30 değer kaybı yaşandı. İşte ayrıntılar...



Bloomberg'de yer alan habere göre; Gautam Adani’nin amiral gemisi Adani Enterprises’ın hisseleri toplamda yüzde 30 değer kaybetti. İsviçre Bankası Credit Suisse, Adani şirketlerinin tahvillerini krediler için teminat şeklinde almayı durdurduktan sonra hisseler resmen çakıldı. 

Credit Suisse tarafından, Adani Limanları ve Özel Ekonomik Bölge, Adani Yeşil Enerji ve Adani Elektrik tarafından satılan tahviller için borç verme değerini sıfırlanmıştı.

Son beş işlem seansında, Adani hisselerindeki toplam değer kaybı, şirketin toplam değerinin üçte birini gördü. Holdingin amiral gemisi şirketi Adani Enterprises, 52 haftanın en yüksek seviyesinden şu ana kadar yüzde 43 düşüş gösterdi. Diğer üç grup şirketi, Adani Power, Adani Wilmar ve NDTV yalnızca bugün yüzde 5 değer kaybetti. 

Hintli milyarder Gautam Adani nin serveti eriyor! Şirketleri yüzde 30 değer kaybetti! 

Gautam Adani’nin serveti bir dönem yaklaşık 150 milyar doları bulurken, ünlü iş insanı zirveyi gördüğünden bu yana yaklaşık 65 milyar dolarlık kayıp yaşadı. Açıklanan verilere göre Adani Ocak 2023'te 36 milyar dolar kaybetti. 

Açığa satış odaklı Hindenburg Research'ün milyarder iş adamı Gautam Adani'yi hedef alan bir rapor yayınlamasından sonra, Adani'nin halka açık şirketlerindeki hisseler sert şekilde düşüşe geçmişti. 

Hintli milyarder Gautam Adani nin serveti eriyor! Şirketleri yüzde 30 değer kaybetti!

Dünyanın en zengin kişilerinden olan ve 2022 yılında servet katan Gautam Adani’nin şirketleri hakkında hazırlanan rapora göre, Adani'nin portföy şirketlerinin değerini şişirmek amacıyla çeşitli muhasebe hileleri yaptığına dikkat çekildi. 

Raporda, Adani Group'un on yıllar boyunca hisse senedi fiyatı manipülasyonu ve muhasebe dolandırıcılığı yaptığı ileri sürülürken, Hindenburg iddialarla ilişkin “Adani Grubu'nun yanıtlamaktan memnuniyet duyacağını umduğu” 88 soruluk bir liste yayınladı. 

Ahmet Büyükgöz'den 11 enerji hissesi ile SASA ve Hektaş analizi!

Altın önümüzdeki hafta net bu kadar olacak! Bu rakamı görenlerin ateşi 42 derece olacak! Görenler yerinde duramayacak

Elektrikli otomobil satışları patladı!

Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?


Geri Dön