05 / 05 / 2024

Hira Boya, yurtiçi ve dışı yapılanmasını güçlendiriyor!

Hira Boya, yurtiçi ve dışı yapılanmasını güçlendiriyor!

Yaklaşık 1,5 yıl önce Mersin’de üretime başlayan Hira Boya, çalışmalarını yurtiçinde İstanbul, Diyarbakır, Bingöl, Muş, İskenderun, Urfa ve Mersin’de yurtdışında ise Irak ve Nijer’de gösteriyor...




Boya sektörünün genç aktörlerinden Hira Boya hızlı bir bayileşme sürecine girdi. Yaklaşık 1,5 yıl önce Mersin’de üretime başlayan firma, çalışmalarını yurtiçinde İstanbul, Diyarbakır, Bingöl, Muş, İskenderun, Urfa ve Mersin’de yurtdışında ise Irak ve Nijer’de gösteriyor. Hedefte ise gelecek yıl yurtdışında 150, yurtiçinde ise 500 bayiye ulaşmak var. Tanıtım çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini anlatan Hira Boya Ana Bayisi Ali Kaçik yurtiçi ve dışı fuarlara katılıp, bayi adaylarına numune boyalar göndererek çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Boyalarını kullandırıp özelliklerini göstermeden bayilik vermediklerini vurgulayan Kaçik, “Sloganımız ‘boyayı bize değil ustanıza sorun’. Boyamızı zaten bir kez kullananın vazgeçeceğini düşünmediğimizden kullanmalarına büyük önem veriyoruz” dedi.


Boya sektöründe 35 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve son 1,5 yıldır da Hira Boya ile çalıştıklarını dile getiren Ali Kaçik, kendisinin yurtiçi ve dışı distribütörlük çalışmalarını sürdürürken kardeşi Hasan Kaçik’in üretim müdürü olarak görev aldığını söyledi. Bir aile şirketi olduklarını ve güçlerini de buradan aldıklarını ifade eden Kaçik, çalışmalarını 2 bini kapalı toplam 2 bin 500 metrekarelik alanda sürdürdüklerini anlattı. Ürün grupları içinde inşaat boyaları, sanayi grubu boyalar, mobilya grubu boyaları, vernik ve ahşap grubu boyaların yanı sıra yalıtım malzemeleri ve yapı kimyasalları üretimi de olduğunu kaydeden Kaçik, yaklaşık 50 kişi ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Mevcut durumda henüz çok yeni olmaları nedeniyle sipariş üzerine çalıştıklarına değinen Kaçik, “Ancak günlük 50 ton boya, 50 ton da yapı kimyasalı üretim kapasitesine sahibiz” diye konuştu.


“120 derece sıcaklığa dayanıklı boyalarımız var”


Yurtiçi ve dışında bayilik çalışmalarına hız verdiklerinin altını çizen Ali Kaçik, yurtdışında özellikle Ortadoğu, Afrika ve Türk Cumhuriyetlerinde yoğunlaşacaklarını söyledi. Mevcut durumda üretimlerinin yaklaşık yüzde 15’ini ihraç ettiklerini anlatan Kaçik, gelecek yıl bu rakamı yüzde 40’a taşımayı hedeflediklerini vurguladı.

Farklı özellikleri bulunan boyalara sahip olduklarına dikkat çeken Kaçik, “Ürünlerimiz arasında 120 derece sıcaklık ile -60 derece soğuğa dayanıklı boyalarımız var. Bu sayede Suudi Arabistan gibi sıcak ya da Rusya gibi soğuk ülkelerde de ürünlerimiz beğeniliyor” dedi.


Aynı zamanda üretim yaptıkları bölgenin nemli ve klor oranının yüksek olması nedeniyle boyalarını deniz iklimine bağlı olarak imal ettiklerine değinen Kaçik, “Bu nedenle boyalarımız özellikle dış cephede tebeşirlenmeyi, kabarmayı önleyen özellikle sahip” ifadelerini kullandı.


Uygun fiyatlarla kaliteli ürün satışı gerçekleştirmeleri sonucunda tanınırlıklarının artığına dikkat çeken Kaçik, Mersin’de yatırım yapmayı ise limanı sayesinde yurtiçi ve dışı pazarlara rahat ulaşabilmeleri nedeniyle tercih ettiklerini söyledi.


Dünya


Geri Dön