Kent Haberleri

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!İşte hisse tapulu eve dair sorulan soruların yanıtları…

Hisse tapulu ev satın alınır mı, Hisseli tapu alınır mı? soruları kendisine hisseli bir arsa ya da ev kalan kişilerce araştırılıyor.

İşte hisse tapulu eve dair sorulan soruların yanıtları…

HİSSELİ TAPU NEDİR?

Hisseli tapu nedir?  Hisseli tapu ne anlama gelir? Hisseli tapunun anlamını merak edenler için kısaca şöyle tanımlayabiliriz; taşınmaz bir mal üzerinde hak sahibi olan kişi veya kişilerin adlarının ve sayılarının bulunduğu tapu çeşidine verilen isimdir. Bir taşınmaz mal sadece bir kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişinin de olabilir. Bu tip durumlarda taşınmazın ortaklarının isimlerinin yer aldığı tapu türü "hisseli tapu" olarak adlandırılabilir. Elbirliği mülkiyeti ve paylı mülkiyet olmak üzere iki farklı türde hisseli tapu bulunmaktadır. Elbirliği mülkiyetinde pay sahiplerinin hangi bölgede ne kadar hak sahibi olduğuna dair bir fikir beyan edemez. Bundan dolayı elbirliği mülkiyetinde pay sahipleri kendi aralarında kimin hangi bölgede veya ne kadar hak sahibi olduğuna karar vermek zorundadırlar.

Paylı mülkiyette de söz konusu taşınmaz mal veya eşyanın üzerinde hak sahibi olan hissedarlar kendi aralarında hangi oranda hak sahibi olacağını yani paylarının ne kadar olacağını belirler. Hisseli arsa, bir kişinin üzerinde kişinin sahip olduğu gayrimenkule denir. Bu kişiler tüzel veya gerçek kişilerden oluşabilir. Hisse sayısı bir önem taşımamaktır. Hissedar sayısının da bir üst sınırı bulunmamaktadır. Hisseli arsa türleri iştirak halinde mülkiyet ve müşterek mülkiyetler olmak üzere de ikiye farklı bölüme ayrılır.

HİSSELİ TAPU BAŞKASINA SATILIR MI? HİSSELİ TAPU SATILIR MI?

Hisseli tapunun satışı söz konusu ise, alıcı ile satıcının anlaşmasının yeterli olmaması durumunda müstakil tapu satışlarından daha zor bir süreçler yaşanabilir.  Satış işlemi başlamadan önce hissedarların anlaşması, kendilerinin ön alım hakları öncelikle büyük önem taşımaktadır. Ortaklar kendi hisselerini satma özgürlüğüne sahiptir. Ancak diğer hissedarların bilgisi olmadan satış yaptıkları takdirde, şufa davası açılabilir. Hissedarların noter aracılığıyla bilgilendirildiği zaman şufa davası açma hakkı da bulunmaz.

Mutfak tüpüne indirim müjdesi! Şişman tüp kaç TL? Büyük tüp ne kadar? Aygaz, İpragaz, Mogaz 23 Eylül 2022 fiyat listesi

Prefabrik ev ne kadara mal olur 2022?

Miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan ev satılır mı?