11 / 05 / 2024

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? Kendi hissemi nasıl satabilirim?

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? Kendi hissemi nasıl satabilirim?

Hisseli tapuya sahip kişiler bu konuda pek çok konunun aydınlatılmasını istiyor. Özellikle hisseli tapuyu ayırma sorusuna dair sorular ön plana çıkıyor. İşte detaylar!



KENDİ HİSSEMİ NASIL SATABİLİRİM?

Mülkiyet türü eğer elbirliği ise, yani hisse sahiplerinin isimleri ve hisse miktarları işlendiyse satış diğer hissedarların da onayının alınması ile yapılıyor. Taşınmaz herkesin adına tescil edildiyse, kendi adına tesçil edilmiş müstakil hissesini diğerlerine danışmadan da satabilir.

HİSSELİ TAPU DAİRE TAPUSUNA NASIL ÇEVRİLİR?

Taşınmazlarda hissesi bulunan kişilerin hepsi tüm hisselerini 3.kişiye satıp, tapuda devir ederler. Bu durumda yeni malik tek tapuya sahip olmaktadır. Taşınmazın hisseli malikleri kendi aralarında bir kimseye hisselerini satarak tapuda devir ederler ve bu şekilde bütün hisseleri satan olan hissedar bu taşınmazın tek tapu sahibi olur.

ORTAK TAPU HABERSİZ EV SATIŞINA NASIL ENGEL OLUNUR?

Hisseli tapunun satışının önünde herhangi bir engel yoktur. Satış Noter'de yapılan sözleşmeyle ya da tapu sicilinde yapılmaktadır. Yalnızca burada diğer pay sahiplerinin bir önalım, şufa hakkına sahip olduğunun bilinmesi de gerekmektedir.

HİSSELİ TAPUDAN NASIL KURTULURUM?

Hisseli tapu ayırma işlemli için ilk önce serbest çalışan harita ve kadastro mühendislerine detaylı olarak arsa ayırma planını hazırlatmanız gerekmektedir. Harita mühendisi arsaya dair çap ve kroki ölçümlerini yapıyor. Daha sonrasında ise bu planı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü onayına sunuyorsunuz.

ANNEMİN ÜZERİNE OLAN EVİ KENDİ ÜSTÜME NASIL ALIRIM?

Mirasçı kişiler ya da mirasçı vatandaş, kendilerine miras kalmış olan evin tapusunu almak için başta veraset ilamı olmak üzere gerekli olan tüm belgeleri toplayıp bu belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat edilir ve miras olarak alınacak olan tapu için öncelik olarak taraflara veya varsa temsilcilere ait olan kimlik belgeleri istenmektedir.

2023 işsizlik maaşı zamlı hali ne kadar? İşsizlik maaşı ne kadar 2023?

Zamlı asgari ücret ne zaman yatacak 2023? 2023 Asgari ücret ne zaman verilecek?

O borçlar siliniyor! Teklif Meclis'ten geçti! İşte detaylar!


Geri Dön