Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hakkınızı kaçırmamak için mutlaka bunu yapın!
Hisseli tapu sahiplerinin beklediği haber geldi. Evde hissesi olanlar, ev satıldığında hakkını nasıl alabilir? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı…
Hisseli tapu sahiplerinin merakla beklediği haber sonunda geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? Pek çok kişinin gündeminde yer alan bu detaylar, hisseli tapu sahipleri tarafından da merak ediliyor ve arama motorlarında sık sık araştırılıyor.
Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper köşesine taşıdığı hisseli tapu konusu ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Paylaşılan detaylara göre bir okuyucusu Tamer Heper’e zamanında amcası ile babasının kendi aralarında noterde dedelerinde kalma konutun hisse satışını gerçekleştirdiklerini, kayıtlarda konutun babasının üstüne göründüğünü, diğer hissedarların ‘bu konutta babanın hissesi olamaz, gidin tapuda hissesini düşürün’ dediğini dile getirerek "Eğer konut satılırsa da babamın hisseden para alamayacağını dile getiriyorlar. Bu doğru olabilir mi?" diye sordu.
Posta gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği cevapta "Söylenen bu husus için yanıt sadece ilgili gayrimenkulün tapu kaydındadır. Okuyucumun anlattığı detaylara göre tapu kaydında babalarına ait hisse görünüyorsa artık bunun tartışılması gereken bir yeri yoktur, babaları da o gayrimenkulün hissedarıdır" ifadelerini kullandı.
Yazısında bir gayrimenkulün noterde satılmayacağını, çok kısa bir zaman önce bu kuralın değiştiğini fakat kendisinin işlemin yapıldığı tarihi dikkate aldığını dile getiren Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, "Satış yalnızca tapuda yapılır." diyerek, okuyucusunun anlatımında noter işlemi olduğunu belirtti. Tamer Heper, "Muhtemeldir ki önce noterde satış vaadi yapılmış, daha sonra da söz konusu bu vaat doğrultusunda tapuda tescil yapılmış" ifadelerini kullanarak, bu kapsamda noter olması nedeniyle satışın geçersiz olduğunun iddia edilemeyeceğini dile getirdi.
Tamer Heper konu ile ilgili olarak verdiği yanıtta "Bugün tapu kayıtlarına göre işlem yapılacaktır. Bazen tapuda yapılmış olan işlemlerin geçersizliği iddia edilemez mi? Tabi ki de edilebilir ancak tapu kayıtlarının iptali için geçersizliğinin dava konusu olması, geçersiz işlemin ispatı ve mahkeme kararıyla tapu kayıtlarının düzeltilmesi gerekli" açıklamasında bulundu.
Köşe yazısında bu şekilde bir iddia ile tapu kayıtlarının geçersiz sayılamayacağına değinen Tamer Heper, "İptal gerekçeleri de sınırlıdır mesela akıl hastalığı gibi bir durumda yapılmışsa veya tehdit altında yapılmışsa vs. Bunun dışında tapu kayıtları hala geçerli sayılır" dedi.
Tamer Heper, herhangi bir satış durumunda da okuyucunun babasının hissedar olarak görüşünün geçerli olduğunu dile getirdi ve yazısını "Satışa karar verilirse hissesine denk gelen tutarı alacaktır" ifadeleriyle sonlandırdı.
Şehitkamil Belediyesi'nden 3 yıllığına kiralık pazar yeri!
İlk kez ev alacaklar dikkat! 1.20 faizli konut kredisi başvuru tarihleri açıklandı mı?