28 / 04 / 2024

TOKİ, Rize'deki 3 bin 742 konutu hak sahiplerine teslim etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1.157 adet konutun yapımı sürüyor!

TOKİ, Rize'deki 3 bin 742 konutu hak sahiplerine teslim etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1.157 adet konutun yapımı sürüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ eliyle Rize'de toplam 3 bin 742 konutu bitirerek hak sahiplerine teslim ettiklerine, 1157 konutun yapımının ise sürdüğüne dikkat çekti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'de yaptığı önemli açıklamalar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Caddesi Kentsel Dönüşüm Alanı'nda gerçekleştirilen  Rize Merkez Kentsel Dönüşümü, Isırlık Tabiat Parkı, Müyesser Kart Huzurevi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Rize'de hayata geçirilen yatırımlarla ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde yaklaşık 2 binden fazla yeni derslik inşa ettiklerine, üniversite kurduklarına, yaklaşık 6 bin kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarına, 10 spor tesisi kazandırdıklarına, bütün öğretim üyelerinin lojmanlarını Salarha Deresi'nin boyuna yaptıklarına dikkat çekti. 

TOKİ, Rize deki 3 bin 742 konutu hak sahiplerine teslim etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1.157 adet konutun yapımı sürüyor!

3 BİN 742 KONUT TAMAM, 1.157 KONUTUN İNŞAATI SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı son dakika açıklamasında, 29 sağlık tesisini tamamlayarak hizmete açtıklarını, Güneysu Millet Bahçesi'nin tamamlandığını, İyidere Millet Bahçesi'nin yapımı ile Rize, Çayeli ve Pazar millet bahçelerinin projelendirme çalışmalarının da sürdüğünü dile getirdi. 

"Şehir hastanemiz ile Güneysu ve Çayeli Devlet Hastanelerimizin ihale süreci şu anda sürüyor" ifadelerini kullanan Erdoğan, çevre ve şehircilikte  TOKİ  eliyle Rize'de toplam 3 bin 742 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerinin ve 1.157 adet konutun da yapımının sürdüğünün altını çizdi. 

"Ulaştırmada 20 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu toplam 191 kilometreye ulaştırdık. Ovit Tüneli'ni, İyidere-İkizdere yolu ve Hurmalık Tünelleri ve Salarha Tüneli'ni tamamlayarak trafiğe açılışını yaptık" diyen Erdoğan, "Senelik 3 milyon yolcu kapasiteli Rize Artvin Havalimanımızı şehrimize kazandırdık" açıklamasında bulundu. 

TOKİ, Rize deki 3 bin 742 konutu hak sahiplerine teslim etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1.157 adet konutun yapımı sürüyor!

404 OFİS VE 133 İŞ YERİ HAYATA GEÇİRİLDİ 

Bugün tamamlanan yatırımların hizmete alınacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğitimde 3 anaokulu, bir imam hatip ortaokulu, üniversitemizin çeşitli yatırımlarının resmi açılışını inşallah buradan gerçekleştiriyoruz. Rize merkezindeki Çarşı Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşümle 404 ofis ve 133 iş yeri, altyapısı ve çevre düzenlemesiyle tamamlandı" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salarha'da 465 konut ve 12 dükkanın, Fener Mahallesi'nde 22 hakim ve savcı konutunun, Ayder'de yenileme ve koruma projesi çerçevesindeki termal tesis ve konaklama birimlerinin çevre düzenlemesiyle tamamlandığını da vurguladı. 

Geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen 36,7 kilometre uzunluğundaki Ayder Yolu Projesi'nin de en kısa sürede hayata geçirileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhale bedeli 3,5 milyar TL olan bu önemli yatırımın temel atmasını biraz sonra canlı bağlantıyla yapacağız. Ayrıca bugün Rize Pehlivantaşı Kalkandere Yolu'nun 3 kilometrelik kesiminin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Müyesser Kart Huzurevi, Diyanet İşleri Başkanlığımızın çeşitli cami ve Kuran kursu inşaatları, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın güreş salonu ve kamp eğitim merkezi, 16 semt sahası, Çayeli Spor Salonu bitirildi. Bu yatırımların resmi açılışını da buradan yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Rize, Güneysu, Ardeşen, Hemşin, Tunca belediyelerimizin yatırımlarıyla beraber, toplam 2 milyar 886 milyon TL'lik yatırımın bugün Rize'ye kazandırıldığına vurgu yapan Erdoğan, resmi açılışını yapacakları eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını diledi ve yatırımlarda emeği geçenleri tebrik etti.

Milyonlarca emekli dört gözle bu tarihi bekliyor! İşte Kasım 2023 emekli maaşı ödeme takvimi!

Asgari ücrette 2024 Ocak zammı ne kadar olacak? Net asgari ücret 17 bin TL'yi aşacak mı? Çalışanlar dikkat! 

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

İlk kez ev alacaklar dikkat! 1.20 faizli konut kredisi başvuru tarihleri açıklandı mı? 


Geri Dön