Genel

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!38, imar planlarının neticesinde belirlenen hisse sahiplerine taksiminde kayıtlı değer üzerinden binde 11

HİSSELİ TAPU AYIRMA MASRAFI NE KADAR?

Hisseli tapu ayırma işleminde kayıtlı değer üzerinden binde 11.38, imar planlarının neticesinde belirlenen hisse sahiplerine taksiminde kayıtlı değer üzerinden binde 11.38, taşınmazın hisse sahipleri arasında aynen ya da ayrılarak taksim edilmesi ile kayıtlı değer üzerinden binde 4.55 harç ücreti ödeme yapılmalıdır.

HİSSELİ TAPU DIŞARDAN BİRİNE SATILIR MI?

Hisseli tapuyu satın alma işlemi mevzu bahis ise öncelikli hak diğer hisse sahiplerindedir. Hisse sahipleri, satın almak istedikleri zaman tapuda belirtilen satış bedelini ödeyerek gayrimenkul hissesine sahip olunabilir. Taşınmaz üzerinde hissesi bulunan kişiler satın almak istemedikleri zaman söz konusu pay diğer kişilere satılabilir.

İşte hisseli tapu ayırma işlemine dair merak edilen detaylar…

HİSSELİ YERE EV YAPILIRSA NE OLUR?

Hisseli olan bir arsaya ev yapılır mı sorusu sık sık sorulmaktadır. Hisseli arsaya, ev yapılabilir burada herhangi bir durum yoktur. Ama hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun açık bir şekilde belirtilmediği için yani böyle bir durumundan dolayı ev yapmak için herkesin onay vermesi gerekiyor. Onay, izin alınmadan hisseli arsaya ev yapılması durumunda diğer hissedarların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş anlamına gelir.

HİSSELİ TAPU AYIRMA NASIL OLUR?

Bir mülk üzerinde hak sahibi hissedarların tek tek adlarını ve oransal hisse sahipliklerini gösteren belgeye hisseli tapu adı verilir. Hisseli tapularda hisse sahipleri arsa veya tarlanın hangi bölümüne sahip olduğu, kullanım hakları gibi ayrıntılar bulunmadığı için anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. Miras yolu ile kalan menkullerde de hissedarlardan bazıları, payını kendi isteği doğrultusunda devretmek veya rehin göstermek isteyebilir. Hissedarı olduğunuz mülklerin üzerindeki anlaşmazlıkları çözebilmek ve istediğinizi tasarrufu yapabilmek için tek parsel olan tapuyu farklı parsellere bölünerek ayırma işlemi yapılabilir.

BİR KİŞİ HİSSESİNİ SATMAK İSTEMEZSE NE OLUR?

Hissesini satmak istemeyenler için yani hissedarlar satış iptali davası açma hakkı bulunmaktadır. Anlaşmanın sağlanmaması gibi bir hallerde hissedarlardan biri taşınmaz malın satılması için 'İzale-i Şuyu' davası açma hakkını elinde saklı tutar. Bu durumda mahkeme, tüm hissedarları bu durumdan haberdar etmektedir ve bilirkişilerin fiyat belirlemesi ile satış işlemi icra yolu ile gerçekleştir.

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur?

Her arabaya kredi çıkar mı? 10 yaşında arabaya kredi çıkar mı?

Bakanlıklar peş peşe personel alımı yapacağını duyurdu! 3 bakanlık tam tamına 780 kişi işe alınacak!