Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?
Hisseli tapu pek çok kişinin kafasında bazı soru işaretlerine neden olabiliyor. Bu sorularda genellikle alım, satım ve bu malların üzerinde bir anlaşmazlık olursa neler yapılacağına dair olmaktadır. İşte bu konudaki merak edilenler!
EVİN ÜZERİNDE ŞERH VARKEN İCRA YOLUYLA SATILABİLİR Mİ?
Eşlerden birinin rızası olmadığı zaman aile konutu haciz olur mu konusunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. O nokta; rıza olmadıkça kira sözleşmesi iptal edilemeyeceği gibi, mülk sahibi olunsa da konut satışa da çıkarılamaz. Bununla birlikte gayrimenkul üzerinde konut şerhi varsa, cebri icra satışına engel teşkil etmez.
HİSSELİ TAPUDA ANLAŞMAZLIK OLURSA NE OLUR?
Taşınmaza elbirliği ile sahip olan hissedarların anlaşamamaları halinde ise her bir hissedar mümkün olması halinde iştirak halinde mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesini isteyebilir, mümkün olmaması durumunda da ortaklığın giderilerek taşınmazın satışını dava edebilir.
HİSSELİ TAPU İKİ KİŞİ ALABİLİR Mİ?
Ortak tapuda her ortağın hissesini devir etme, haczettirme gibi hakları söz konusu olmaktadır. Taşınmaz üstünde tasarruf yapabilmek için diğer ortakların onayına ihtiyaç duyulur. Tabi ki her ortak hissesi oranında bazı hakları vardır. Ortak tapudaki, hissedarlardan biri hissesini satmak ister ise diğer ortakların bu satışta ön alım hakkı bulunmaktadır. Yani öncelikle bu ortaklar satın alma hakkı tanınmaktadır. Satın almak istememeleri halinde üçüncü bir kişinin satın alması söz konusu olabilir. Ortak tapu, Konut kredisi ile alınan evlerde yaptırılabilir. Bu durumda her kişi için kredi açılır. Ancak taşınmazın tamamına ipotek konulur. Bundan dolayı ortak tapudaki ortaklardan birisi kredi borcunu ödemez ise diğerler ortak bu borçtan, dolaylı olarak sorumlulukları doğmaktadır.
2023 Şubat ayı mazot gübre desteği! 2023 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek?
50 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 23 Şubat 2023 fiyat listesi!