02 / 05 / 2024

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu, bir malın birden fazla sahibinin olduğunu gösterir. Peki hisseli tapuda hangi işlemler yapılır, Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim? İşte sorulan soruların yanıtları!



HİSSELİ TAPUYA NASIL EV YAPABİLİRİM?

Hisseli olan bir arsaya ev yaptırmak mümkün olabilir. Ama hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğu bilinmez ve bu durumun tespit edilmemesi halinde de ev yapmak, yaptırmak istiyorsanız tüm hissedarların onay vermesi gerekmektedir. Eğer onay alınmadan hisseli arsaya ev yaptırırsanız, diğer hissedarların mülkiyet hakkını elinden almış, ihlal etmiş olursunuz.

TAPUSUZ EV OLUR MU?

Tapusuz gayrimenkul üzerinde mülkiyet hakkı yer almayan kişinin gayrimenkul üzerinde herhangi bir mülkiyet hakkı bulunmaz. Ancak mülkiyeti kazanma olanağı vardır. Bu kişi mülkiyeti kazanma olanağını başka bir kişiyi zilyet kılacak şekilde devretmesi yani satması herhangi bir şekle tabi değildir.

HİSSELİ TAPU BAŞKASINA DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Hisseli tapunun satışa dair herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış Noter'de yapılan sözleşme ile ya da tapu sicilinde gerçekleştirilecektir. Ama burada diğer pay sahiplerinin bir önalım veya şufa hakkına sahip olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

MİRAS KALAN TAPU İŞLEMLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Mirasçılar veya mirasçı, kendilerine miras kalmış olan evin veya arsanın tapusunu almak adına başta veraset ilamı çıkartmalılardır. Daha sonra da mirasçıların fotoğraflı nüfus cüzdanları, mirasçının son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm büyüklüğünde vesikalık fotoğrafı

Taşınmaz malın niteliği bina ise deprem sigortası tüm belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat etmelidir.

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

65 yaş üstü tapu vekalet verebilir mi?

Hisseli tapu üzerine ev yapılabilir mi?


Geri Dön