Hisseye tedbir kararı ne demek? Tedbir kararı nasıl kaldırılır?
Kızılbük GYO hisselerine gelen tedbir kararından sonra vatandaşlar, hisseye tedbir kararı ne demek? şeklinde araştırmalara başladı. İşte merak edilen o detaylar!Peki Hisseye tedbir kararı ne demek? Tedbir kararı nasıl kaldırılır?İşte merak edilen ayrıntılar…
Hisseye tedbir kararı nedir, ne demektir, tedbir kararı nasıl kaldırılır? soruları pek çok kişinin merak edip sorduğu soruların başında gelmektedir. Peki Hisseye tedbir kararı ne demek? Tedbir kararı nasıl kaldırılır?
İşte merak edilen ayrıntılar…
HİSSEYE TEDBİRİ KARARI NE DEMEKTİR?
Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili kararları gereğince, Borsamız Pay Piyasasında işlem gören paylarda işlemlerin adil, doğru ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği riskli durumlardan korunmaları için Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi devreye alınmıştır.
Bu bağlamda ilgili paylarda gerekli koşulların oluşması gibi durumda kademeli olarak ve bir sonraki seviye tedbir uygulanırken, önceki seviye tedbirin ya da tedbirlerin uygulanmasına devam edilmek amacıyla;
- 15 gün süre ile birinci seviye yani "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri,
- 15 gün süre ile ikinci seviye yani "Brüt Takas" tedbiri,
- 15 gün süre ile üçüncü seviye “Tek Fiyat Yöntemi ile İşlem Görme” tedbir uygulanır.
Tedbir alınmasını gerektiren koşulların oluşması halinde; tedbir uygulanacak pay senedi ve tedbirin başlangıç tarihi ile tedbir süresi, ilgili tarihte piyasa kapandıktan hemen sonra Borsamız tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden halka duyurulur.
İHTİYATİ TEDBİR NEDİR?
İhtiyati tedbir nedir? sorusu da sıkça sorulmaktadır. Bu terim, hukuki niteliği itibariyle geçici bir hukuki korumayı ifade edilmektedir. Bu kapsamda mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da tamamen olanaksız hale geleceğinden ya da gecikme nedeni ile bir sakıncanın yahut ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi durumlarında, uyuşmazlık konusu hakkında ihtiyati tedbir kararı verilmesi talep edilir.
TEDBİR KARARI NASIL KALDIRILIR?
İhtiyati tedbir kararının uygulanması, söz konusu kararın verildiği tarihten başlayarak bir hafta içerisinde talep edilmek zorundadır. Aksi durumlarda, kanuni süre içinde dava açılmış olsa bile, tedbir kararı kendiliğinden kalkacaktır.
TEB ile giyim alışverişleriniz bir başka olacak! TEB’ten dev kampanya!
Kızılbük GYO hisselerine tedbir kararı!
Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 27 Eylül Salı 22 ayar bilezik kaç TL?