02 / 05 / 2024

Hitit Üniversitesi İskilip MYO'ya yeni bina!

 Hitit Üniversitesi İskilip MYO'ya yeni bina!

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulu'nun kaba inşaatı 4 kat olarak tamamlanarak önceden planlandığı şekilde Hitit Üniversitesi Rektörlüğüne devredildi.



Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulu'nun kaba inşaatı 4 kat olarak tamamlanarak önceden planlandığı şekilde Hitit Üniversitesi Rektörlüğüne devredildi. İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma hedefine koyduğu Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu yeni bina yapımı için 2 bin 650 metre kare yer tahsisinde bulundu. 1.550 metre karelik arazi üzerine yapılan Yüksekokul yeni binası İskilip'in en geniş oturum alanına sahip olması özelliği ile dikkat çekiyor. Yüksekokul terminalden dönüştürme binada kısıtlı imkânlarla eğitim vermeden kurtulacak, öğrenci ve öğretim üyelerinin rahatlıkla eğitim, öğretim faaliyetlerini yapabilecekleri binaya kavuşmuş oluyor. Bu özelliği ile de İskilip Meslek Yüksekokulunun daha fazla tercih edilen yüksekokul olacağına kesin gözüyle bakılıyor.


1,5 YILDA TAMAMLANDI


Binanın ilk  harcı 15 Aralık 2015 tarihinde atılarak resmi açılış törenine hazırlandı. Resmi açılış töreni Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, üniversite yönetimi ve öğretim üyeleri, hayırsever İskilipli işadamlarının katılımıyla 2 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirildi. İnşaata start verilmeden önce yapılan işadamı ziyaretleri inşaat devam ederken de devam etti. Yüksek Okul için kurulan İskilip Yüksek Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetimi de gerekli desteği vererek örnek bir işbirliği ve görev dağılımı sağlandı.


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın gayreti milletvekillerinin siyasi desteği ile eğitim sonrası iş garantisi yüksek bölüm sayısı 8'den 10'a çıkarıldı. Mevcut durumda doluluk oranı yüzde 100 olan İskilip Meslek Yüksekokulu bundan sonraki daha cazip hale gelecek.


Belediye Başkanı Recep Çatma'nın seçim beyannamesinde söz verdiği yatırımlardan biri olan meslek Yüksekokulu inşaatının bitirilmesi başta İskilip esnafı, öğrenciler olmak üzere tüm İskilip halkı tarafından takdirle karşılandı.


Rektörlüğün yönlendirdiği şekilde öğrenci ve öğretim üyelerinin eğitimle birlikte bir okulda olması gereken tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacak birim, atölye, tesislerin bulunduğu bina da Hitit Üniversitesi kendi dizaynını yapmaya hazırlanıyor.  Binanın 2018 Akademik yılında eğitim, öğretime açılması hedefleniyor.


Çorum Hakimiyet 



Geri Dön