15 / 05 / 2024

Amasya Üniversitesi Suluova MYO'nun ek bina temeli atıldı!

Amasya Üniversitesi Suluova MYO'nun ek bina temeli atıldı!

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Suluova MYO bahçesinde düzenlenen törende, Amasya Üniversitesi'nin yeni kurulan genç bir üniversite olmasına rağmen il ve ilçelerde hızlı bir şekilde örgütlenmesini yaptığını söyledi....



Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu'nun ek bina ile konferans salonu inşaatının temeli törenle atıldı.


Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Suluova MYO bahçesinde düzenlenen törende, Amasya Üniversitesi'nin yeni kurulan genç bir üniversite olmasına rağmen il ve ilçelerde hızlı bir şekilde örgütlenmesini yaptığını söyledi.


Amasya Üniversitesi Suluova MYO'nun Suluova'ya çok şey katacağını anlatan Çomaktekin, "Rektörümüzü bu gelişmeler dolayısıyla kutluyorum. Suluovamız yüksek okulumuzla gelişecek, burada yetişen öğrencilerimiz çok boyutlu ve yönlü yetişecekler. Ülkemizin değişik bölgelerinde çok güzel hizmetler sunacaklardır. Üniversitemize ve Suluova halkımıza hayırlı olsun." dedi.


Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ise 20 yıldır Amasya'nın havasını teneffüs eden bir akademisyen olarak bu bölgenin ihtiyacını ve Suluovalıların ihtiyacını bildiğini söyledi.


Orbay, "10 yılı aşkın Suluovalıların MYO açma konusunda gayretleri ve heyecanları vardı. Bunu 2011 yılında açmak bize nasip oldu ve geçen eğitim döneminde ilk mezunlarımızı verdik. Suluovalılar bu konuda bize maddi ve manevi büyük destekler verdi ve biz de buna karşılık vermek için bu yatırımları kazandırıyoruz. Burada yapılacak olan binalar tüm ilçe insanlarına aittir." ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından yüksek okulun ilçeye kazandırılmasında emeği geçen, kurum, kuruluş ve esnaflara Çomaktekin ve protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi verildi.


İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş'un duaları eşliğinde kurban kesilerek ek bina ve konferans salonu inşaatının temeli atıldı.


Haberler


Geri Dön