30 / 04 / 2024

Hitit Üniversitesi Alaca MYO'nun inşaatı tamamlandı!

Hitit Üniversitesi Alaca MYO'nun inşaatı tamamlandı!

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik’i ziyaret ederek, inşaatı biten ve teslim alınan Alaca MYO ile ilgili görüşmede bulundu.



Rektör Alkan, üniversitenin Çorum’da ve ilçelerde çok sayıda inşaat yaptığını, yenilerinin de hızla yapılmaya devam ettiğinin belirterek, alt yapı anlamında henüz yolun başında olan üniversiteye iş adamlarının verdiği ve vereceği bu tür büyük desteklerin büyük önem arz ettiğini söyledi.


Alkan, yaklaşık 8.000m2lik Alaca MYO binasının yapımından dolayı başta Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ile Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik’e  desteklerden dolayı teşekkür etti.


Yalnızca iki yıl önce eğitime başlayan Alaca MYO’nun bugün itibari ile 3 programında 175 öğrenci olduğunu ve bu yıl da Alaca MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına 3 öğretim elemanı alındığını belirten Rektör Alkan, bu programa bu sene alınacak öğrencilerle birlikte Alaca MYO’nun öğrenci sayısının 250’ye ulaşacağını söyledi.


İnşaatı biten Alaca MYO binası sayesinde çok uzun bir süre altyapı sorunu yaşanmayacağını, henüz öğrenci alınmayan ama aktif olan diğer 8 programa da yetecek fiziki alt yapıya kavuşulduğunu, bunun sonucunda önümüzdeki yıllarda Alaca MYO’nda 1.000’e yakın öğrencinin olabileceğini dile getiren Alkan, Alaca MYO’ya desteğini esirgemeyen milletvekillerine Alaca Kaymakamlığına, Alaca Belediyesine, Alaca Eğitim Vakfına ve katkı sağlayan tüm Alacalı hemşerilerine katkılarından dolayı teşekkür etti.


Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ise, memleketlerine böylesine anlamlı bir yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Alaca MYO’nun tamamlanan altyapısı ile birlikte bölgedeki önemli mesleki eğitim kurumlarından birisi olacağına inandığını söyledi.  Çelik, üniversitenin merkez ile beraberinde ilçelere ververdiği önemden dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.


Çorum Hakimiyet


Geri Dön