29 / 04 / 2024

Hızır Selimoğlu: Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için 1 milyon lira kira ödedik!

Hızır Selimoğlu: Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için 1 milyon lira kira ödedik!

Selimoğlu Grup, İstanbul'da kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Kadıköy Fikirtepe'de yaşanan gelişmeleri ve de bunun inşaat sektörüne olan etkilerini paylaşmak için bir basın toplantısı düzenledi.



İstanbul'da kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe'nin ilk ofis projesi olan Businist Office'i Vartaş ve Rachel ortaklığıyla, kentsel dönüşümün mihenk taşı olarak gösterilen Brooklyn Park'ı Pana Yapı ortaklığıyla hayata geçiren Selimoğlu Grup, bölgede yaşanan gelişmeleri ile bunun inşaat sektörüne olan etkilerini paylaşmak için bir basın toplantısı düzenledi.


Selimoğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, bölgeyi deeğrlendirdi. Fikirtepe'nin sadece İstanbul değil Türkiye'nin çok önemli bir projesi olduğunu vurgulayan Selimoğlu, Fikirtepe'nin komple temizlenip yeni bir şehire dönüşeceğini söylüyor. Selimoğlu, Fikirtepe'de işlerin istenildiği gibi gitmediğini belirtti. Belediyelerce ve çeşitli kurumlarca sözlerin verildiğini ve verilen bu sözlerin yerine getirilmediğini, sürekli aksaklıklar çıktığını söyledi. 


Ruhsat almadık!


Selimoğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, Fikirtepe'deki projeler için henüz ruhsat alamadıklarını belirtti. Selimoğlu, ruhsat alanların da henüz projelerine başlayamadıklarını söyledi. Hızır Selimoğlu bugüne kadar hak sahiplerine 1 milyon liraya yakın kira ödediklerini belirterek, yeni çıkan tüketici kanunun da bunu etkilediğini dile getirdi.


Hızır Selimoğlu, Fikirtepe'ye bu işi gerçekten yapacak olan firmaların ya da isim yapmak isteyen firmaların girdiğini söyledi.


Moda, Kadıköy, Acıbadem ve Bağdat Caddesi'nin tam ortasında kalan Fikirtepe'nin lokasyonundan dolayı 2-3 sene sonra metrekare fiyatlarının 18 binlere çıkacağını belirten Selimoğlu, eğer işler yolunda giderse projelerinde iddialı olduklarını belirtti.


Selimoğlu Fikirtepe projesinde teslim tarihi ruhsat alındıktan sonraki süreçte başlayacak. 



Konutta balon yok!


Konutta balon olduğuna inanmadığını söyleyen Hızır Selimoğlu, geçtiğimiz 10 içinde cirolarının arrtığını belirterek, rekabetin de çok fazla arttığını söyledi. Selimoğlu, ' Aslında ihtiyaca göre fazla daire yok. İnsanlar artık başımı sokacak bir yer olsun düşüncesi ile hareket etmiyor. Projelerde hep daha iyisi olsun istiyor' dedi.



Depremle randevumuz var! 


Hızır Selimoğlu, İstanbul'daki binaların artık çok eskidiğini ve olası büyük bir İstanbul depremini atlatamayacak durumda olduğunu belirterek, bu sebeple yeni binalara daima ihtiyaç olduğunu söyledi.


Konut kredisi faiz oranlarının gereksiz yükseldiğini belirten Selimoğlu, önümüzdeki dönemlerde düşüş yaşanabileceğini, oranları yüzde 0,60'lara düşmesi gerektiğini belirtti.


Çeşme'ye 600 villa!


Selimoğlu Grup İzmir'in en gözde tatil mekanlarından biri olan çeşme'deki villa projelerini de devam ettiriyor. Hali hazırda bölgede, 240 villanın inşaatı devam ediyor ve 600 villalık bir projeye başlanması bekleniyor.


Selimoğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, yeni konut projelenin devam edeceğini, özellikle Haliç ve Şile bölgelerini düşüklerini belirtirken, Fikirtepe projeleri için de pişman olmadıklarını söyledi.


Melek GÜNER AKMAN/Emlakkulisi.com




Geri Dön