28 / 04 / 2024

Hızlı tren İstanbul – Ankara arası ne zaman bitecek?

Hızlı tren İstanbul – Ankara arası ne zaman bitecek?

Hızlı tren İstanbul – Ankara seferlerine ne zaman başlayacak? YHT seferleri İstanbul – Ankara – İstanbul arasında ne zaman başlayacak? Hızlı tren İstanbul – Ankara arası ne zaman bitecek? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...



Hızlı tren İstanbul –  Ankara  arası ne zaman bitecek?


Yüksek Hızlı Tren İstanbul – Ankara – İstanbul seferlerine Şubat 2014 veya Mart 2014 tarihinde başlanması bekleniyor. 


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) resmi internet sitesinde 13 Ocak 2014 tarihinde yayımlanan “Bakan Elvan Eskişehir – İstanbul YHT Hattı’nı inceledi” başlıklı habere göre; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Eskişehir-İstanbul arasındaki bağlantımız herhalde 1 ay içinde belki 1,5 aylık bir sürede tamamlanacak” dedi.


Haber şöyle; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan inşa çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul YHT Projesi’nin Eskişehir- İstanbul kesimindeki Eskişehir Gar Geçişi’nde ve Bilecik şantiyesinde incelemelerde bulundu.


Bilecik'e gitmek üzere Piri Reis Test Treni ile Ankara'dan hareket eden ve uğradığı Eskişehir'de açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, Eskişehir halkının Gar Geçişi çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istediğini bildiğini,  bu çerçevede vali, milletvekilleri ve yüklenici firmalarla istişare edip,  bu süreci nasıl ve ne şekilde hızlandırabileceğini hem konuşup,  hem de yerinde inceleme yapmak istediğini söyledi.


Eskişehir'e yapılacak modern gar binasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, Ertuğrulgazi Mahallesi'ne yapılacak altgeçitle ilgili de gerekli talimatları verdiğini anlatan Elvan, Eskişehir'in düzenli olarak yapılan YHT seferleriyle adeta Ankara'nın banliyösü haline geldiğine işaret etti.  İncelemelerinin ikinci etabının Eskişehir'i İstanbul'a bağlayan YHT hattı olduğunu vurgulayan Elvan, “Hedefimiz, en kısa sürede Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattını devreye sokabilmek ve Eskişehirli hemşerilerimizin İstanbul ile olan hızlı etkileşimini sağlayabilmek. Eskişehir-İstanbul arasındaki bağlantımız herhalde 1 ay içinde belki 1,5 aylık bir sürede tamamlanacak. Tamamlamaya çalışacağız, Vatandaşlarımız, Eskişehir'den 1 saat 50 dakikada belki 2 saatte İstanbul'a ulaşma imkanına kavuşacak. Dolayısıyla Ankara'dan çıkan bir vatandaşımız Eskişehir üzerinden İstanbul'a 3 saat ya da 3 saat 10 dakikada ulaşma imkânına kavuşacak. Bu da ülkemiz açısından son derece önemli bir gelişmedir.” dedi.


Ankara-İstanbul YHT Hattı’nın Ankara-Eskişehir etabı 13 Mart 2009 tarihinde açılmıştı.


Hızlı tren bilet fiyatları 70-80 TL aralığında olacak. 


Ankara-İstanbul arasındaki YHT istasyonları şöyle: Ankara Gar, Sincan, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Arifiye, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik.


Geri Dön