17 / 05 / 2024

Hızlı tren müjdesi geldi! 54 ilde hızlı tren olacak

Hızlı tren müjdesi geldi! 54 ilde hızlı tren olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapmış olduğu açıklamalar ile birlikte 54 ilde hızlı tren olacağını açıkladı. İşte detaylar…



Türkiye için dijitalleşmeyi "olmazsa olmaz" şekliyle nitelendirerek, salgın sürecinde uzaya iki uydu fırlatan enden ülkeler arasında bulunduklarını dile getiren Karaismailoğlu, bu uyduların teknik özelliklerini de konuştu.

Yakın zaman diliminde Türksat 6A'yı uzaya fırlatacaklarını ifade eden Karaismailoğlu, "Türksat 6A'yı tamamen Türk mühendislerinin üretmiş olduğu bir uydu olarak uzaya fırlatacağız. Kendi uydusu ile uzayda temsil edilen 10 ülke arasında bulunacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 5G çalışmaları hakkında da konuşan Karaismailoğlu, 5G'nin lansmanını da İstanbul'da yaptıklarını anımsatarak, "Bu tür bölgelerde 5G'yi çoğaltmaya devam edeceğiz. 2023 senesinde 5G'nin tüm Türkiye'ye yayılması için önemli bir planımız var" şeklinde konuştu.

Karaismailoğlu, 2003-2021 seneleri arasında ulaştırma ve haberleşme altyapısına 183,6 milyar dolar şeklinde yatırım yaptıklarını ifade ederek, "Bunun yaklaşık olarak yüzde 65'ini kara yolu yatırımlarına harcadık. Bundan sonraki zaman diliminde demir yoluna ağırlık vereceğiz. Demir yolunun yatırım ağırlığı ise yüzde 50'lere çıktı" şeklinde konuştu.

Hızlı tren müjdesi geldi! 54 ilde hızlı tren olacak

Aldın aldın kampanyası A101’de Hemen gel Oppo A15’i satın al! 3 Ekim 2022 fiyat listesi

TOKİ Muğla projesi için adımı attı! O ilçeye tam 225 konut!

Casafabay Bodrum ekim ayı fiyat listesi!


Geri Dön