29 / 04 / 2024

Hızlı tren müjdesi geldi! 54 ilde hızlı tren olacak

Hızlı tren müjdesi geldi! 54 ilde hızlı tren olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapmış olduğu açıklamalar ile birlikte 54 ilde hızlı tren olacağını açıkladı. İşte detaylar…



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, küresel manada trafik ve ulaşım hareketliliği, şehirleşme ve akıllı ulaşım sistemlerine de değinen Karaismailoğlu, bu kapsam bütününde İstanbul'da hayata geçirdikleri projelerinin detaylarını anlattı.

Geçtiğimiz gün, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının açılışını yaptıklarını anımsatan Karaismailoğlu, "Önümüzdeki zamanlarda her ay İstanbul'da bir metro yatırımı yaparak İstanbulluların hayatlarını kolaylaştırmaya ve İstanbullu kişilerin yaşam standardını artırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"HIZLI TRENLE BAĞLANTILI İL SAYISINI 54'E ÇIKARACAĞIZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, ülkemizde hayata geçirdikleri dev projeler arasında yer almış olan İstanbul Havalimanı'nın gelecek 100 senede hem Türkiye'nin hem de dünyanın ihtiyacını karşılamış olacaklarına burasının devlet aklı ile planlandığını ifade etti.

Bundan sonraki zaman diliminde ise demir yolu yatırımına daha çok ağırlık vereceklerini ifade eden Karaismailoğlu, bu alandaki hedeflerini de paylaşırken, sekiz ilde olan hızlı tren bağlantılı şehir sayısını 54'e çıkaracaklarını duyurdu.

Hızlı tren müjdesi geldi! 54 ilde hızlı tren olacak


Geri Dön