24 / 05 / 2024

Holiday Inn 60 milyon dolara Sheraton Ataköy oldu

Holiday Inn 60 milyon dolara Sheraton Ataköy oldu

Başbakan Tayyip Erdoğan, tadilat sonrası Sheraton Ataköy adını alan, eski Holiday Inn Oteli'ni yeniden hizmete açtı.



Holiday Inn Crown Plaza adıyla uzun yıllar hizmet veren beş yıldızlı otel, Ataköy Marina ve Galleria Alışveriş Merkezi'yle birlikte 33 yıllığına 200 milyon dolara Denizciler Ataköy Turizm İşletmeleri (DATİ) Holding'e kiralanmıştı. 60 milyon dolarlık restorasyonun ardından Sheraton Ataköy Oteli'nin resmi açılışını, dün, Dünya Mücevherat Kongresi'ne katılmak üzere buraya gelen Erdoğan yaptı. İstanbul'un kültür değerleriyle ve kongre merkezleriyle dünyanın sayılı kentleri arasında yer aldığını söyleyen Erdoğan, "Ülkemiz, kültürüyle, özellikle inanç turizmiyle, denizi, kumu, doğasıyla, yaylalarıyla ve dört mevsim farklılıklarıyla bir turizm ülkesidir" dedi. İstanbul'un yatak kapasitesinin ihtiyaca cevap veremediğini belirten Erdoğan, turizm yatırımlarını teşvik ettiklerini söyledi. Erdoğan, küresel ekonomik krizin olduğu dönemde DATİ Holding'in 60 milyon dolarlık yatırım yaparak oteli restore etmesinin önemli olduğunu belirtti.(Hürriyet)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Başbakan Ataköy Sheraton'ı açtı

Recep Tayyip Erdoğan, 2009 Dünya Mücevher Kongresi öncesinde Ataköy Sheraton Oteli'nin açılışını da yaptı.

 Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Şadan Kalkavan'ın yaptığı Dati Holding tarafından alınan ve Sheraton Ataköy olarak yeniden hizmete açılan otelin restorasyonu için 60 milyon dolar harcandığı belirtildi. (Milliyet)

Ataköy Sheraton Oteli açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizciler Ataköy Turizm İşletmeleri (DATİ) Holding tarafından restorasyonu yaptırılarak hizmete sunulan Ataköy Sheraton Oteli'nin açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'un kültür değerleriyle ve kongre merkezleriyle dünyanın sayılı kentleri arasında yer aldığını ifade ederek, Eylül ayı sonunda yapılacak uluslararası IMF toplantısıyla da kentin kongre vadisiyle kendini göstereceğini anımsattı. Erdoğan, "Ülkemiz, kültürüyle, özellikle inanç turizmiyle, denizi, kumu, doğasıyla, yaylalarıyla ve dört mevsim farklılıklarıyla bir turizm ülkesidir" dedi.

İstanbul'un yatak kapasitesi itibarıyla sıkıntılı olduğunu ve ihtiyaca cevap veremediğini dile getiren Erdoğan, bu nedenle turizm yatırımlarını teşvik ettiklerini söyledi.

Küresel ekonomik krizin etkilediği bu dönemde DATİ Holding'in 60 milyon dolarlık yatırım yaparak oteli restore etmesinin önemine değinen Erdoğan, Ataköy Sheraton'un bulunduğu konum itibarıyla farklı güzelliklere sahip olduğunu dile getirdi. Erdoğan, otelin konuklarına sunduğu hizmetle sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin de kazanacağını belirterek, holding yöneticilerini ve ortaklarını yaptıkları yatırımdan dolayı kutladı.

DATİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kalkavan da burada bulunan mevcut oteli yenileyerek Ataköy Sheraton'u hizmete sunduklarını ve böylece İstanbul ve Türk turizmine hazır hale getirdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Başbakan Erdoğan, Şadan Kalkavan, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve öteki ilgililer kurdeleyi keserek otelin açılışını yaptı. (Dünya)

İstanbul'a kongre turizmi için yeni üs

Dati Holding, Ataköy'deki Crowne Plaza'yı 60 milyon dolara yeniledi. Yeni otel Sheraton markası altında dün hizmete girdi.

Fuat Miras, Şadan Kalkavan, Gündüz Kaptanoğlu, Eşref Cerrahoğlu ve Metin Kalkavan gibi işadamlarının kurduğu Dati Yatırım Holding'in yapılan özelleştirmeyle satın aldığı Ataköy'deki otel 60 milyon dolara yenilendi. Eski adı Crowne Plaza olan Ataköy'deki Sheraton Oteli'nin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin kültürüyle, inanç turizmiyle, deniziyle, kumuyla, doğasıyla, yaylalarıyla dört mevsim farklılıkları ile bir turizm ülkesi olduğunu vurgulayarak `İstanbul'umuz kültür değerleri noktasında bir hazine ama bunun yanında artık dünyanın sayılı kongre merkezlerinden biri. Hele hele eylül sonunda yapacağımız uluslararası IMF toplantısıyla İstanbul, dünya kongre turizmi noktasında kongre vadisi ile farklı bir konumda olduğunu gösterecek' ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu gelişmelere rağmen İstanbul'un yatak kapasitesi noktasında bir sıkıntısı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan `Bizler de bunun için yatırım noktasında turizmi teşvik ediyoruz. Küresel finansın etkilendiği bir dönemde Dati Holding'in restorasyon için 60 milyon dolarlık bir yatırımı Ataköy Sheraton'da yapmış olması büyük anlam taşıyor. Bundan dolayı tüm Dati Holding yetkililerine teşekkür ediyorum' dedi. (Star)


 

 


Geri Dön