30 / 06 / 2024

Hollanda'da konut sorunu büyüyor! 2030'a kadar yapılacak 1 milyon yeni bina bile konut sıkıntısını gidermeyecek!

Hollanda'da konut sorunu büyüyor! 2030'a kadar yapılacak 1 milyon yeni bina bile konut sıkıntısını gidermeyecek!

Hollanda’da yaşanan konut sıkıntısını çözmek amacıyla 6 sene içerisinde 1 milyon konut inşa edilecek fakat Konut Bakanı Hugo de Jonge’ya göre bu bile sorunları çözmeye yeterli değil...



Yaşadığı emlak kriziyle sık sık gündeme gelen Hollanda'daki konut sıkıntısına son vermek amacıyla 2030 yılına kadar 980 bin konut inşa edilmesine karar verildi. Fakat geçici hükümetin Konut Bakanı Hugo de Jonge bu sayının sorunları çözmede yeterli olmayacağını, 2030'dan sonra da 1 milyon konutun daha inşa edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Sonhaber.eu'de yer alan habere göre Konut Bakanı Hugo de Jonge gelecekte “büyük ölçekli yeni inşaatların” yapılması gereken 6 bölgeye işaret etti. Bakana göre Randstad bölgesi sınıra ulaştı. Bu sebeple Brabant bölgesinde Breda, Tilburg, Den Bosch hattının yoğunlaştırılması, Apeldoorn-Deventer-Zutphen üçgeninde daha çok inşaat yapılması, Twente bölgesi, Limburg'da şehirlerarası istasyonların yakınında, Emmen'e uzanan Groningen-Assen bölgesi ve son olarak, Friesland şehirlerinin daha fazla şehirleşmesi gerekli.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre tam olarak ne kadar ilave konuta ihtiyaç duyulduğunu şu an için söylemek zor. Bu sayı daha çok önümüzdeki senelerde yaşanabilecek göçe bağlı. Fakat Konut Bakanı Hugo de Jonge, ne olursa olsun 2030 yılından sonra önemli ölçüde inşaat yapılması gerekeceğini dile getirdi fakat Hollanda’nın bu noktada çok hızlı büyümesini önlemek için de siyasetçilerin şimdiden plan yapması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Hollanda da konut sorunu büyüyor! 2030 a kadar yapılacak 1 milyon yeni bina bile konut sıkıntısını gidermeyecek!

HÜKÜMET KİRALARA EL KOYMUŞTU


Hollanda hükümeti, son zamanlarda sık sık gündeme gelen fahiş fiyatlara karşı kiracıların daha iyi korunabilmesi için serbest piyasadaki konutlara kira artış sınırlaması uygulayacağını duyurdu. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre hükümet tarafından hazırlanmış olan “Uygun Fiyatlı Kira Yasası”, 150 üyesi olan Temsilciler Meclisi’nde 112 oy ile kabul edilirken; söz konusu bu yeni düzenleme ile özel şahıs ya da şirketlere ait ortalama yeni bir evin kirasının aylık 1.235 Euro'dan daha fazla olmayacağı belirtildi. 

Meclis çoğunluğunun destek vermiş olduğu düzenleme ile sosyal konutlarda olduğu gibi, özel sektördeki kiralık konutlar için de puanlama sistemi hayata geçirilecek. 

BBC'den Yusuf Özkan imzalı habere göre; kiralık konutlar ; bina yaşı, oda ve banyo sayısı, yalıtım, enerji tasarrufu ile büyüklüğü gibi tüm özellikleri dikkate alınarak puanlanacak.
 

Selçuk Geçer altın ve dolar yatırımcısına seslendi! Hazır olun, çok sert geliyor!

Renault Duster piyasaya girdi. 20 bin lira depozitoyla ön siparişler başladı

9 bankada bu kez 7 şiddetinde deprem! QNB, Ziraat, Akbank, Garanti, Yapı Kredi, İş, ING ve 2 banka daha az önce açıkladı


Geri Dön