28 / 04 / 2024

Hollandalı tur şirketinin iflası Türk otelciyi zarara uğrattı!

Hollandalı tur şirketinin iflası Türk otelciyi zarara uğrattı!

Oad Reizen isimli Hollandalı tur operatörünün iflasını açıklaması, otelcileri tedirgin etti. Hollandalıların tatil için en fazla tercih ettiği yerlerden Güney Ege'deki otelciler, sigorta fonunda alacaklarını tahsil etmeye çalışıyor...




Hollanda'nın en köklü ve büyük tur operatörlerinden Oad Reizen'in iflas ettiğini duyurması, otelcileri zarara uğrattı. 


GETOB Başkanı Bülbüloğlu: "Otelciler olarak kaygı ve korku içerisindeyiz. Marmaris bölgesi İngilizlerden sonra en fazla Hollandalı turistleri konuk ediyor. Bu iflas, bölge turizmi için önemli bir kayıp oldu"


İflasın ardından Hollandalıların tatil için en fazla tercih ettiği yerlerden Güney Ege'deki otelciler, sigorta fonunda alacaklarını tahsil etmeye çalışıyor. Marmaris'e yılda yaklaşık 15 bin Hollandalı turist getiren tur operatörünün iflası nedeniyle bölgedeki oteller, önemli oranda müşteri kaybı yaşadı. 


Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iflas haberini dün akşam saatlerinde aldıklarını, bölgedeki otelcilerle sürekli görüşme halinde olduklarını söyledi.


Hollanda Seyahat Sigortası Fonu ile görüşmeler yaptıklarını belirten Bülbüloğlu, "Sigorta buradaki ve bugün ile yarın gelecek Hollandalı turistlerin tatil bedellerini karşılıyor. Temmuz ve ağustos ayı gibi geçmiş dönemlere ait alacakları ödemiyorlar" dedi. 


Oad Reizen'in yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi bulunan Hollanda'nın en büyük tur operatörlerinden birisi olduğuna işaret eden Bülbüloğlu, "Artık kime güvebileceğimizi bilemiyoruz. Otelciler olarak kaygı ve korku içerisindeyiz. Marmaris bölgesi İngilizlerden sonra en fazla Hollandalı turistleri konuk ediyor. Bu iflas bölge turizmi için önemli bir kayıp oldu" diye konuştu. 


Bölgelerindeki otellerin büyük çoğunluğunun bu operatör ile çalıştığını ifade eden Bülbüloğlu, bundan dolayı neredeyse bütün otellerin alacağı olduğunu dile getirdi. Bülbüloğlu, otelcilerin alacaklarının büyük rakamlar olmadığını, görüşerek verileri topladıklarını, ondan sonra zararın boyutunun ortaya çıkacağını anlattı.


Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ da Oad Reizen'in Hollanda pazarında çok güçlü olduğunu, böyle bir operatörü kaybettikleri için üzüntü duyduklarını söyledi. 


Birlik olarak otelcilere her zaman "Mutlaka Türkiye'de bulunan, vergi mükellefi olan sağlam acenteler aracılığıyla turist getirin" önerisinde bulunduklarını dile getiren Özbozdağ, "Pek çok otelci arkadaşımızın iflas nedeniyle alacağı kaldı. Yurt dışından gelen turistler, Türk acenteleri aracılığıyla gelmişse sorumluluk bizde olduğu için ödemelerin yapılması için uğraş veriyoruz" dedi. 


Özbozdağ, iflas dolayısıyla Hollandalı turistlerin mağdur olacağını düşünmediklerini, sigortalarının gereğini yapacağını bildirdi. 


AA


Geri Dön