13 / 05 / 2024

Hong Kong'da oturulan konutların değeri tam 13 sene sonra geriledi!

Hong Kong'da oturulan konutların değeri tam 13 sene sonra geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Hong Kong'da oturulan konutların değeri, en son 2008 Küresel Mali Krizinin etkilerinin hissedildiği 2009 yılında önceki seneye göre azalmıştı. Verilen bilgiye göre oturulan konutların değeri tam 13 sene sonra geriledi...



Peki 7,3 milyon nüfuslu Hong Kong'ta evlerin değeri neden azaldı? Hong Kong'ta konutların değerinin azalmasında neler etkili oldu? İşte o soruların yanıtları...

Verilen detaylara göre, 7,3 milyon nüfuslu Hong Kong, dünyada konut fiyatlarının en pahalı olduğu ve yeni konut sıkıntısının en fazla hissedildiği yerler arasında yer alıyor. 

Aktarılan detaylara göre, konut arzında yaşanan sıkıntıya rağmen konutların değerinin azalmasında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve Fed'in para politikası kararlarını izleyen faiz artışları oldukça etkili oldu.

Hong Kong da oturulan konutların değeri tam 13 sene sonra geriledi!

Ayrıca verilen detaylara göre, kentte, bahar aylarında Omicron varyantının yol açtığı koronavirüs salgını sebebiyle uygulanan karantina ve seyahat kısıtlamaları, ekonomiyi olumsuz olarak etkilerken, emlak sektöründe de daralmalara neden olmuştu.

Verilen bilgiye göre, para birimi ABD dolarına endeksli bölgede defakto merkez bankası işlevini yerine getiren Hong Kong Para Otoritesi, 2022 yılında Amerikan Merkez Bankası Fed'in aldığı faiz artışı kararlarını izleyerek gösterge faiz oranını da aynı oranlarda artırmıştı.

Aralık ayındaki en son artışla Hong Kong'da gösterge faiz oranı yüzde 4,75'e çıkarken 14 senenin de en yüksek seviyesine ulaşmıştı.
 

Dünyanın en pahalı 10 şehri açıklandı! Listedeki  Ankara  detayı şok ediyor

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın hisseleri sert düştü!


Geri Dön