30 / 04 / 2024

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.



Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Evergrande Group ve iki yan kuruluşunun hisseleri Hong Kong Borsasındaki işlemleri askıya alındı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, toplam varlıkları 2,38 trilyon yuan olan grubun, Çin’in Gayrisafi Yurt içi Hasılasının (GSYH) yaklaşık olarak yüzde 2’lik kısmına ulaşan, 1,97 trilyon yuanlık borç yükümlülüğü mevcut.

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Evergrande'nin, Nanjing merkezli emlak şirketindeki yüzde 30'luk hissesini Avic Trust Co.'ya satacağı öne sürülürken, şirketin bilanço dışı borçları olduğu şeklinde haberler de yer alıyor.

Analistler son zamanlarda sık sık gündeme gelen Evergrande kriziyle ilgili olarak yaptıkları açıklamada söz konusu krizle ilişkili en büyük riskin, Çin'deki hane halkının varlık sınıfı olarak gayrimenkule olan güvenlerini yitirmesi şeklinde olabileceğini kaydederek, ekonominin genelini tehdit edebileceği endişesinin Çin'de risk iştahını düşüren unsurların başında yer aldığını kaydetti.

Çin, Evergrande'yi bölmeyi masaya yatırdı!


Geri Dön